Media Creation Tool vs Rufus

6Okan6

Femtopat
Siz hangisini tercih ediyorsunuz? Ben ikisini de denedim ve Rufus daha kullanışlı gözükse de ben Windows'a daha çok güvendiğim için bir de Windows'un Media Creation Tool uygulamasını kullanayım dedim. Biraz daha fazla uğraştırdı yani ek sorular(hızlıca geçilebilir), zorunlu mail adresi girme(Rufus ile kurarken ağ bağlantısına girilmez ise mail adresi koymak zorunlu değil) yeri çıktı.
Ben Windows 11 kullanırken buluta falan bir şey yedeklemediğim için(USB, harici disk yeterli oluyor) bir mail hesabı bağlamaya gerek duymuyorum ama mecburen mail hesabı açtım Windows'u kurarken çünkü zorunlu yani Rufus'daki gibi atlayamadım. Sonra Windows'u kurunca mail hesabını bilgisayardan kaldırdım ve öylesine açtığım boş maili sildim.

Bunların dışında bence bir fark yok sanırım yani deneyimim böyle. Siz ne düşünüyorsunuz?

Açıkcası ben Rufus'u tercih ediyorum, son kullanımımda Media Creation Tool ile kurulum yaptım ve dediğin gibi microsoft hesabı olayı insanın midesini bulandırıyor. Hotmail hesabıma yılda bir defa ya giriyorum ya girmiyorum sağolsun microsoft beni hotmail hesabıma bağımlı etti...

Fark yok.

Rufus seçiyorum çünkü W11 de 24H2 kurulumunda BitLocker denen saçmalık otomatik açık geliyor. (hala değiştirilmediyse) Rufus da bunu kapatma seçeneği ile kurulum var.

İlk kurduğumda saatlerce bir böyle HDD çalışma sesleri yedek HDD'lerim de var diyorum ne oluyor PC'ye falan meğer arka planda BitLocker çalışıyormuş kurulumu yapalı 5-6 saat olmuştu o arada yapmış. Bende tekrar çözdürme işlemi içinde 5-6 saat sürdü çok uğraştırdı gerekesiz yere diski yordu. :D

Açıkcası ben Rufus'u tercih ediyorum, son kullanımımda Media Creation Tool ile kurulum yaptım ve dediğin gibi microsoft hesabı olayı insanın midesini bulandırıyor. Hotmail hesabıma yılda bir defa ya giriyorum ya girmiyorum sağolsun microsoft beni hotmail hesabıma bağımlı etti...
Kurulum yaparken internet kablosunu çıkarırsanız windows hesabı istemez

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı