1 ay kadar sürebilir. Bu seçeneklerden biri müşterinin talebine göre sunulması gerekiyor. Eğer tamiri mümkün değilse, aynı misliyle değişimi, aynı ürün stokta yoksa bir üst modelle değişimi, bir üst model de satışta değilse para iadesi şeklinde gider. THH'ye talebinizi net şekilde ifade edin. Mağazadan aldıysan, o mağazada aynı ürünün satıldığını internetten aldıysan da aynı ürünün ya da bir üst modelin satıldığını kanıtlayarak başvur. Ekran görüntüsü, fotoğraf vs. yeterli olur muhtemelen.Öncelikle merhaba arkadaşlar.
3 Ocak 2024 tarihinde Mediamart'tan HyperX Cloud 2 kulaklık aldım. Kulaklıgın mikrofonunda sorun olduğu için MediaMarkt aracılığı ile servise gönderdim. Servis iade kararı vermiş. Güncel durumda kulaklığın fiyatları 3 katına çıkmış neredeyse bana 1560 TL para iadesi teklif ediliyor. Tekrardan iade kabul etmediğimi ürünün onarımını, değişimini ya da mudailini istedğimi söyledim. Bugün tekrar arayarak ürününüz değiştirilmiyor. Para iadesi yapacağız denildi. Ne yapmam gerek, THH başvursam ne kadar sürer?
ürnünü garantisi 3 ocakta bitiyordu. şuan gidip ürünü alsam mı? mağazada kalsın mı ?1 ay kadar sürebilir. Bu seçeneklerden biri müşterinin talebine göre sunulması gerekiyor. Eğer tamiri mümkün değilse, aynı misliyle değişimi, aynı ürün stokta yoksa bir üst modelle değişimi, bir üst model de satışta değilse para iadesi şeklinde gider. THH'ye talebinizi net şekilde ifade edin. Mağazadan aldıysan, o mağazada aynı ürünün satıldığını internetten aldıysan da aynı ürünün ya da bir üst modelin satıldığını kanıtlayarak başvur. Ekran görüntüsü, fotoğraf vs. yeterli olur muhtemelen.
1 ay kadar sürebilir. Bu seçeneklerden biri müşterinin talebine göre sunulması gerekiyor. Eğer tamiri mümkün değilse, aynı misliyle değişimi, aynı ürün stokta yoksa bir üst modelle değişimi, bir üst model de satışta değilse para iadesi şeklinde gider. THH'ye talebinizi net şekilde ifade edin. Mağazadan aldıysan, o mağazada aynı ürünün satıldığını internetten aldıysan da aynı ürünün ya da bir üst modelin satıldığını kanıtlayarak başvur. Ekran görüntüsü, fotoğraf vs. yeterli olur muhtemelen.
1 ay kadar sürebilir. Bu seçeneklerden biri müşterinin talebine göre sunulması gerekiyor. Eğer tamiri mümkün değilse, aynı misliyle değişimi, aynı ürün stokta yoksa bir üst modelle değişimi, bir üst model de satışta değilse para iadesi şeklinde gider. THH'ye talebinizi net şekilde ifade edin. Mağazadan aldıysan, o mağazada aynı ürünün satıldığını internetten aldıysan da aynı ürünün ya da bir üst modelin satıldığını kanıtlayarak başvur. Ekran görüntüsü, fotoğraf vs. yeterli olur muhtemelen.
Ayni satıcı ile benzer bir süreç yaşıyorum. Fikir olması için süreci açıkladım.
Sony kulaklık için tamire verdim ve servis süreci çok uzun sürdüğü için değişim talep ettim bir türlü karşılık alamadım. En sonunda iade teklif ettiler ve kabul etmedim, ardından tüketici hakem heyetine başvurmaya karar verip ilçe tüketici hakem heyetini arayıp "ürünü almam gerek mi" diye sordum. Bana verilen cevap ürünü teslim alırken "yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla alıyorum şerhi ile imzalayın" şeklindeydi ve öyle yaptım. Ardından ürünü teslim alıp THH sürecini başlattım. Şu an 3. ay, ilk gün satıcı savunması istendi ve yaklaşık 20 günde savunma geldi. 2 aydır THH de başka işlem yapılmadı, dosya sırası bekleniyor.
Kulaklık idare ediyordu aslında şu anki kullandığımdan daha iyiydi yani, bu süreç içerisinde kullanabilirsem sorun yok. Karar verilene kadar idare eder. Medimarkta gidip yasal haklarımın saklı kalmasını istiyorum diyerek belğeyi imzalarsam sorun yok o zaman.
Yukarıda arkadaş süreci açıklamış biraz. Siz de hangi ilin/ilçenin THH'ye başvuruda bulundaysanız arayıp sorun. Onlardan gelecek açıklamayla yola devam edin. Sonuçta karar merci THH.Ürnünü garantisi 3 Ocakta bitiyordu. Şu an gidip ürünü alsam mı? Mağazada kalsın mı?
Yukarıda arkadaş süreci açıklamış biraz. Siz de hangi ilin/ilçenin THH'ye başvuruda bulundaysanız arayıp sorun. Onlardan gelecek açıklamayla yola devam edin. Sonuçta karar merci THH.
Başvuruyu yaptım. Sadece servis iade kararı verdiği için MediaMarkt mı muhatap alınacak. Hpyerx mi onu bilemiyorum.
mediamarkta karşı şikayette bulundum. hatta telefonda müşteri hizmetlerine sordum bizi şikayet ediceksiniz dedi.Siz kime karşı şikayette bulundunuz? Ben olsam Medimarkt'a karşı yapardım, yasal sorumlu satıcı ve ithalatçıdır, servis değil.