MediaMarkt monitör iadesinde sorun çıkarıyor mu?

Makaleler
3
MediaMarkt, monitör iadesi konusunda sıkıntı çıkarıyor mu? İnternet üzerinden MediaMarkt'tan bir monitör aldık diyelim, baktık ışık sızması fazla veya bizi rahatsız ediyor. Onu iade etmek istedik. Ürünü servise göndereceksiniz, onlar onaylarsa iade alırız veya monitörün kutusunu açmışsınız, kurup denemişsiniz iade olmuyor vs deyip zorluk çıkarır mı?

İade aldılar diyelim, siz de paranızı aldınız ama siz o monitörü almak istiyorsunuz, sadece sıkıntısızı denk gelmiyor mesela. Birinde ışık sızması, öbüründe ölü piksel var vs... Kaç defa böyle iade et tekrar al yapma şansımız oluyor? Veya bu konularda müşteri memnuniyeti daha iyidir, oradan alın dediğiniz bir yer var mı? (Amazon hariç, TR'sinde stok yok maalesef.)

Faturası varsa hangi market olursa olsun alır. Almak zorunda.

Faturası varsa hangi market olursa olsun alır. Almak zorunda.
Formlarda bir çok fatura sahibi insanların açtıkları konuları görüyoruz. Çeşit çeşit yerden netten almışlar. Çoğu durumu kabulleniyor, bir kısmı görmezden geliyor. Bir kısmı ise bir süre satıcı firma parayı değerlendirsin sonra alsam da olur diye THH'ye gidiyor. O yüzden müşteri politikası neredeyse paradan daha önemli oluyor.

Hocam cihazı internetten alın ve yok ışık sızması yok ölü piksel diye iade etmeyin. Ben bu ürünü beğenmedim gözüktüğü gibi değildi gibi şeyler diyerek iade edin o zaman almak zorundalar.

Hocam cihazı internetten alın ve yok ışık sızması yok ölü piksel diye iade etmeyin. Ben bu ürünü beğenmedim gözüktüğü gibi değildi gibi şeyler diyerek iade edin o zaman almak zorundalar.
Evet, o şekilde yapmayı düşünüyorum da bu şekilde kaç kere al iade et yapılabilir ki? Yani aldığımız ürünlerde kimisinde ölü piksel, kimisinde ışık sızması vs var diyelim. Aldık iade geçtik falan, kaç kereye kadar insiyatif kullanabilirler, kullanıyorlar onu merak ediyorum.

Bu konuda bir sınır yok fakat değişim talep etmeyin. Her seferinde iade edin, ve monitör biraz şans işi umarım sorun yaşamazsınız. Fakat şunu da söyleyeyim eğer ince çerçeve bir IPS panel alacaksanız ışık sızmasının 0 olması imkansız. Hemen hemen her modelde var çok takılmayın.

Samsung g7 modelini araştırıyorumda 6bin civarlarında. Bu kadar para veripte, ölü pikselli, ışık sızmalı ürün kullanmak istemiyorum veya iadeyi zorlaştıran firmalardan almak. O yüzden MediaMarkt, Vatan Bilgisayar gibi büyük firmaların satışlarına odaklandım da yine emin olamadım.

Hocam beni yanlış anlamayın sadece merak ama o monitörü alacaksınız sisteminiz nedir? 6 bin liralık monitör için 3070-3090 falan kullanıyor olmanız lazım. Yani 6bin bir monitör için oldukça fazla. Model hakkında pek bilgim yok fakat 2K 240Hz o kadar etmez bence.
Bu arada ben kendi monitörümü Hepsiburada üzerinden aldım sıfır sıkıntı ile kullanıyorum. 3 günde de elime ulaşmıştı.

Hocam monitör mevzusu uzun soluklu bir yolun adımıdır, o yüzden birazda ileriye dönük olması açısından ve beklediğim bazı özellikleri barındırmasından dolayı bu modeli düşünüyorum. Sistemin tabiki 2K'da 240 HZ verecek seviyelerde değil. Lakin 2K 240 HZ aldık diye de 240 FPS almak zorunda da değiliz. Full Hd düşünmüyorum, artık 4K lar 2K ların yerini almaya başladı bile. Sürekli ekran kartları güçleniyor, 1080p'de 200 FPS alacağıma 2K'da 100 FPS almayı yeğlerim. 4K monitör gerçekten çok zengin işi ve sürekli bir sistem upgrade masraflarına gebe. Beni aşar kısacası. O yüzden orta yol olması açısından 2K düşünüyorum. Derin siyahlar için VA paneli istiyorum ama Ghosting olmayan veya minimumum olan tek VA panel bu modelde. Ayrıca kısıtlıda olsa Local Dimming içeriyor. Onun haricinde 240 HZ ve 1000 R kavis benim içinde gereksiz ama bu özellikleri içerek düz 144-165 HZ lik monitör yok, en azından bahsettiğim hızlandırılmış VA paneli içeren. O yüzden aklımda bu model var.

Tercih sizin karışmak haddime bile değil fakat bu monitörü kullanmak için 20k gibi bir fiyata sistem dizmek lazım hatta günümüz piyasasında 35-40 bine kadar yolu var. Dediğim gibi tercih meselesi siz bilirsiniz tam verim kullanamayacağınız bir şeye yatırım yapmak ne kadar mantıklı bilemiyorum.
Dediğim gibi model olarak çok bir bilgim yok umarım ölü piksel ghosting gibi şeyler yaşanmadan tek seferde halledersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…