MediaMarkt web sitesindeki "mağazadan teslim al" seçeneği Online satış sayılıyor mu?

Nakahella

Kilopat
Makaleler
2
MediaMarkt sitesinden bir monitör alacağım ancak kargo beklemek istemiyorum, yakınımdaki bir mağazasında mevcutmuş. Ancak gidip alınan ürünlerdeki iade etme sorunları nedeniyle internetten almak daha iyi oluyor. İnternet sitesinden ödemesini yapıp "mağazadan teslim al" seçeneğini seçersem koşulsuz 14 gün iade olayından faydalanabiliyor muyum, yoksa mağazadan satın alınmış gibi mi oluyor?

MediaMarkt sitesinden bir monitör alacağım ancak kargo beklemek istemiyorum, yakınımdaki bir mağazasında mevcutmuş. Ancak gidip alınan ürünlerdeki iade etme sorunları nedeniyle internetten almak daha iyi oluyor. İnternet sitesinden ödemesini yapıp "mağazadan teslim al" seçeneğini seçersem koşulsuz 14 gün iade olayından faydalanabiliyor muyum, yoksa mağazadan satın alınmış gibi mi oluyor?
6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda tüketicilere mağazadan görerek satın alınan ürünlere cayma hakkı tanınmamıştır. Kanuna göre mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur.
Siz sanal pos kullanarak ödeme yaptığınız için 14 gün iade hakkınız mevcut.

Adam bugunu bulmuş.

Adam bugunu bulmuş.
:D Sonuçta internetten alınca da mağaza veya depolarından kargoluyorlar, bir de taşıma esnasında zarar görme riski geçiriyor. En azından kendi ellerimle taşırım. Hem ürün kusurlu çıkarsa iade almayı reddediyor böyle firmalar, Amazon'un bazı şeyleri satmıyor olmasına çok sinirleniyorum bu yüzden. Başka yerlere muhtaç olmak böyle yollara sürüklüyor insanı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı