Çözüldü Netflix Prime Video Medyalar 4K oynatılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eraybaba23

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 4K paket ve 2K ekrana sahibim. NVIDIA ile 4K cozunurluge cıkarttım ekranı. Netflix'ten en yuksek cozunurluk ayarı da yapılı. HDCP uyumu da var, ayrıca Edge'den izliyorum ama hala CTRL+Alt+Shift+D yapınca maksimum 1920x1080 goruyorum. Nedeni nedir? Çözümü var mı?

HDMI ile bağlı. Sürümü 2.0

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam sorunu cozdum. Şu adımları uyguladım ilk önce NVIDIA'dan ozel cozunurluk olusturdum 3840x2160 60Hz DSR kapalı olacak. Daha sonra onerilen olarak gozukmesi icin CRU'dan özel cozunurluk olusturdum (normal sartlarda CRU'dan 4K yapıp yeniden baslatınca monitor desteklemediği için monitör hata veriyor ve 2K ya geri düşürüyordu). CRU'dan ayarladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmadan NVIDIA Denetim Masası'ndan ilk once ozel cozunurluğu 3840x2160ı sectim ve uyguladım daha sonra ise yeniden baslatınca CRU bu cozunurluğu onerilen olarak ayarladı ve monitor NVIDIA Denetim Masası sayesinde hata vermedi. Daha sonra ekran ölceğini Windows - goruntu ayarları kısmından %100'e düşürdüm ve sorun cozuldu içeriklere artık 4K erişebiliyorum. Ölcek kısmını 100 yapmayı unutmayın yoksa diğer türlü Edge: GPU kısmı 1080p goruyor ve Netflix calısmıyor.
Şu an ekranın DSR modunda, ekran kartı 4K renderlayıp 1080p'ye geri düşürüyor. Oyunlarda yüksek bitrate ile kaliteli görüntü ve yüksek FPS alman için böyle bir ayar var diyebiliriz. Tarayıcı da 1080p olarak algıladığı için üstünü vermiyor olabilir.

Çözünürlüğü Nvidia denetim masasından UltraHD'nin altında bulunan çözünürlüklerden birine ayarlayıp dene.

Hocam sorunu cozdum. Şu adımları uyguladım ilk önce NVIDIA'dan ozel cozunurluk olusturdum 3840x2160 60Hz DSR kapalı olacak. Daha sonra onerilen olarak gozukmesi icin CRU'dan özel cozunurluk olusturdum (normal sartlarda CRU'dan 4K yapıp yeniden baslatınca monitor desteklemediği için monitör hata veriyor ve 2K ya geri düşürüyordu). CRU'dan ayarladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmadan NVIDIA Denetim Masası'ndan ilk once ozel cozunurluğu 3840x2160ı sectim ve uyguladım daha sonra ise yeniden baslatınca CRU bu cozunurluğu onerilen olarak ayarladı ve monitor NVIDIA Denetim Masası sayesinde hata vermedi. Daha sonra ekran ölceğini Windows - goruntu ayarları kısmından %100'e düşürdüm ve sorun cozuldu içeriklere artık 4K erişebiliyorum. Ölcek kısmını 100 yapmayı unutmayın yoksa diğer türlü Edge: GPU kısmı 1080p goruyor ve Netflix calısmıyor.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…