Mekanik F Klavye Var Mı?

• Konuyu başlatan GKD
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 5.289
F klavye Türkçe hızlı yazmak amacıyla kullanılan bir klavye türü. Dolayısıyla buna mekanik bir opsiyon üretmek bence şu anda amaçsız olur.
Bir dönem F klavye kullanıyordum. Ü harfini hala bulamam :D

Hayır, Türkçe F dizilimli bir mekanik klavye yok. Ama Türkçe Q dizilimli bir mekanik klavye alıp tuşların yerini değiştirir, ardından Windows ayarlarından klavyeyi Türkçe F olarak değiştirirseniz Türkçe F tuş dizilimli bir mekanik klavyeniz olur :)
Cidden hiç aklıma gelmemişti. Mantıklı aslında.

Hayır, Türkçe F dizilimli bir mekanik klavye yok. Ama Türkçe Q dizilimli bir mekanik klavye alıp tuşların yerini değiştirir, ardından Windows ayarlarından klavyeyi Türkçe F olarak değiştirirseniz Türkçe F tuş dizilimli bir mekanik klavyeniz olur :)

Ben de tam bunu söyleyecektim, en Türk işi çözümü bu. :)

F klavye sanmıyorum olacağını cidden. Hatta o klavye sadece Türkiye'ye mi özel nedir hiç görmedim yabancı ülkelerde.

Sadece Türkçe'ye özel. :) 1946'da daktilo öğretmenliği yapan İhsan Sıtkı Yener tarafından geliştirilmeye başlanmış, 1955 yılında da standart olarak kabul ettirilmiş. Türkçeye en uygun klavye dizilimi olduğundan Türkçe olarak en hızlı F klavyede yazılabiliyormuş.

@ardelia sanırım biz Q klavye ile başlayıp alıştığımız için F klavye kullanırken mağara adamına dönüşürüz:) Gerçi denemiştim bir defasında ve kendimden utanıp hemen bıraktım:)

F klavye kullanırken ben diyebilirim sanırım:) :

depositphotos_86679502-stock-illustration-cartoon-caveman.jpg

Son düzenleme:
Tuşların yerlerini değiştirmek on parmak yazanlar için iyi bir fikir değil, işaret parmaklarının altında olması gereken çıkıntılar artık yerinde olmayacaktır. Bir gün F mekanik klavyenin de üretileceğini umuyorum.

F klavye tavsiye etmem ne kadar Batı'nın yaptığı gibi yaparsan o kadar başarı seviyen artar, Mars'ta su bulabilirsin. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı