Mekanik klavye değer mi?

Yer
İzmir
Arkadaşlar kafam çok karışık, ilk başta 270 TL'ye Logitech G213 alacaktım. Sonra 570 TL'ye Corsair K68 gördüm. Sizce 300 TL fazla vermeye değer mi ? Mekanik klavye gerçekten bir fark oluşturacak mı ? Yoksa oyun için Membran bir klavye yeter mi mekaniğe gerek var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mekanik klavyeler daha sağlam ve uzun ömürlüdür membran klavyeler plastik anahtar kullandığından bir süre sonra tuş basımlarında sertleşme hissedilir mekanik klavyelerde metal yaylı anahtarlar olduğundan 2-3 yıllık kullanımın ardından bile tuş basım hissiyatı ve tuş sağlığı hala ilk günkü gibidir mekanik klavyelerin pahalı olma sebebi bunlardır, şahsen ben K70 kullanıyorum ve çok memnunum Corsair in K serisi sizi üzmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: GKD
Ben SS M400 kullanıyorum ve bundan önceki klavyem Logitech G103'tü. Arada o kadar fark var ki. Geçen eski klavyemi denemek istedim ve tuşlara basamadım bile. Çünkü mekanik klavyede tuşa biraz kuvvet uygulamak bile tuşu aktive etmeye yeterken membran klavyelerde tuşa tamamen basmanız gerekiyor. Yani bence mekanik klavye alabilirsiniz. Ben 270 TL'ye almıştım M400'ü. Yine 250-350 TL civarlarında Çin malı olmayan mekanik klavyeler bulabilirsiniz. İlla K68 almanıza da gerek yok yani.

İfadeler: GKD
Bütçenize sığacak Cherry MX Red klavye: GK-K83

Son düzenleme:
Merhabalar. 2012'den bu yana A4 TECH KB-28G model klavye kullanmaktayım. PUBG, CSGO, Knight Online gibi oyunları hep bu klavyede oynadım hiçbir eksiklik hissetmedim. Belki de bu eksiklik hissetmeme sebebim mekanik klavye kullanmamış olmamdan dolayıdır diye düşünerek Gigabyte Force K83 model bir klavye sipariş ettim. Hiç ihtiyacım yoktu, sadece merakımdan satın aldım. Umarım değer

Asus Rog Strix Flare - Cherry MX Red Switch kullanıyorum. 700 TL'yi klavyeye yatırdığıma pişmanım keşke klavye yerine daha iyi bir kasa alsaydım diyorum. Klavyeden bir şikayetin var mı derseniz hayır yok aksine mükemmel bir klavye ancak 700 TL'yi bir klavyeye neden verdim bilmiyorum 300 TL'ye kadar mekanik klavye alınabilir ama üzerine çıkmak fanteziye kaçıyormuş biraz geç anladım
Dip Not: mekanik olmayan bir klavyeye 270 TL verilmesine de ayrıca karşıyım. 100 TL civarına gayet güzel mekanik hisli RGB klavyeler var. Abimin kullandığı klavyeyi tavsiye edebilirim gayet memnun.

Hiper bulabileceğiniz en kalitesiz markalardandır, GK-K83 alması çok daha iyi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…