Mekanik klavye gerekli mi?

@yigidyum Hocam uzun ömürlülük olarak 10 yılı geçmiş işte, hala problemi yok, üzerinde kaç defa yumruk patlatmışlığım var bozulmuyor. Ya işte konformuş, sesmiş, basış hissiymiş vs. bana garip geliyor. Biraz karadüzen yorum olacak ama biri 10kg güç istiyor basarken de bu daha mı hafif? Benimkine basması zor değil ki, tuş işte . Yani şöyle toparlayayım, hissiyat konfor işi daha önce kullanmadığım için bana abartı geliyor. Karşımdaki adamda mekanik klavye olunca benden önde olabileceği bir durum oluyor mu? Tam da bunu merak ediyorum. Oyunda teknik olarak eksik kalmayacaksam, olmasa da olur.
@Harleen Zaten mouse vs hep kapalı kullanıyorum ışık vs. Göz yoruyor daha beter.

Mekanik klavyelerde tıklama hızı var avansı o kadar.
@Kodadiyigit Hocam mesela mouseda da hız olayı var deniliyor, kaç senedir kullanıyorum o da hissedebildiğim birşey değil fakat silah=mouse olduğu için daha erken adamı vurduk vs. hadi ona eyvallah. Klavyede hızın yüksek olmasının nasıl bir katkısı olabilir aklımda canlandıramıyorum. Ben basınca mekanik olmayan klavyemde daha mı geç tepki alıyorum? Yani ne olabilir ki? Bilmediğimden soruyorum öğrenmek için, yanlış anlamayın. Herkes alın dese alacağım yani ama benim gibi düşünenler de var galiba.

@iKayraOnur Hocam switche, sese, rgbye vs hiçbirine ilgim yok ama performansa ilgim var . Somut olarak oyun içinde ne gibi bir performans farkı olur? Bilmediğimden soruyorum, inanın canlandıramıyorum aklımda.

Son düzenleme:
Hocam switche, sese, rgbye vs hiçbirine ilgim yok ama performansa ilgim var . Somut olarak oyun içinde ne gibi bir performans farkı olur? Bilmediğimden soruyorum, inanın canlandıramıyorum aklımda.
10 yıllık bir klavyeye göre çok fark edilmeyecek seviyede tepkime süreniz düşer. Onun harici çok bir fark görmezsiniz ancak çok fark etmez kafasıyla gidip 500-600 liraya oyuncu klavyesi diye satılan klavyelerden de almayın tabii. Bilgili arkadaşlar ürün önerebilir, ben fiyat/performans açısında önerebileceğim bir ürün bilmiyorum.

@iKayraOnur Hocam çok farkedilemeyecek seviye dediniz ya işte tam onu soruyorum demekki almama gerek yok.

Razer(mekanik)klavye alınmaz.

İlk mesajı düzenlemek istedim fakat öyle bir seçenek yokmuş. Aslında benim sormak istediğim sorunun daha kısa ve daha net hali şuymuş;

CS2 oyunu için(veya benzer oyun), önceden mekanik klavyem yoktu, mekanik klavye aldım; “……….” faydası oldu.

Örnek cevap; 60hz monitörden 360hzye geçtim, sistemim de destekliyor, acayip fark var, oyun akıcılığı, kill sayısı vs çok bariz fark var. Gibi.

Açık konuşayım gözle görülecek fark yok (klavye kategorisinde)(monitör için işler değişiyor) atıyorum mebrane ile oynuyorsunuz ve mekaniğe geçtiniz evet biraz daha hızlı olduğunuzu fark ediyosunuz ama fark etmiyorsunuz lakin bu değerler deftere döküldüğünde çok büyük farklar çıkıyor ve aldıktan sonra bazı yerlerde klavye sayesinde kurtulduğunuzu anlıyorsunuz.(ani bir hareket vs.)

Kullanıcısıyım yay sesi desen bütün tuşlarda var ö çınlıyor. Ayrıca pahalı bir an önce elimden çıkarıp yarı fiyatına Custom toplayacağım. Açıkçası Razer klavye konusunda bozdu. İyi bilirdim markayı. Not olarak 600 TL'lik klavyede bile hotswap varken 5500-6500 TL verdiğin klavyede hotswap'ın h si yok ama marka iyi en ufak bir sıkıntınız da değişim yapıyorlar. Ben de buna kandım sırf garanti desteği diye aldım pişman oldum ah be Razer...

Son düzenleyen: Moderatör:
Switch'i sök yayı esnet, +tok ses +basma hissi, mis.
Yay sesi, yay basıncı düşen çoğu klavyeden çıkar.

Hiç uzatmayacağım, FPS oynamayı seviyorsan 2-3k ver al. Muhtemelen benim gibi farkı hissedersin zaten. FPS oynamıyorsan veya tuş seslerinden hoşlanmıyorsan alma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…