Mekanik olarak en sağlam araba modelleri hangisi?

Bu dayanıklılık listesine, Mercedes AMG F1 takımını da eklemek isterim. 2014-2019 arasında sadece 7 kez mekanik sorunlar yüzünden yolda kaldılar.
Deşme yaramızı, biz Ferraricilerin kabusu Mercedes F1.

Japon arabalarına göre biraz daha konfor odaklı. Hem iç, hem mekanik olarak.
Aynen daha performanslı, güçlü, yol tutuşu da Japonlara göre daha iyi araçlar üretiyorlar bana göre.
 
Atmosferik motorun sağlam olması herhangi bir sıkıştırma olmadan motorum doğal yoldan gücü üretmesinden geliyor. Örneğin turbolu bir araç 1.6 litre ile 170hp üretiyorken atmosferik olan bunu 2.0 litre ile yapıyor. 1.6 litre olan turbo ile motoru sıkıştırıyor öbürü doğal üretiyor gücü. Bu arada hacim olarak yüksek atmosferiklerin motorları daha sağlam oluyor.
Bu arada vergilendirme hacim üzerinden olmasa yüksek hacimli bir atmosferik ile Aisin üretimi (ZF'nin düşük bütçeli araçlar için bir şanzımanı yok) bir şanzıman ile 4-5 yıl sorunsuz bine bileceğim bir araç alırım ama maalesef ülkenin şartlarında insanları mecburen düşük hacimli turbolu araçlara yönlendiriyorlar.
 
Son düzenleme:
V124 Mercedes kendini ispatlamış her türlü kulvarda ve dünyanın gelmiş geçmiş en sağlam arabası olarak biliniyor. Mercedes mühendisleri zamanlı eskitme uygulamayarak ürettiği araç modelidir bilen bilir bundan bir sonraki nesilde çürüme problemi gelişmiş ama V124 hala sağlam ve diri.
 
Alman arabalarının mekanik aksamları sağlam oluyor.

Volvo mekanik anlamda nasıl bilmiyorum, ama yapısal olarak başarılı.
Volvo çok sağlam bir araç ama mekanik aksamı sorunlu, sürekli arıza verebilecek bir yapıda. Kasa tank gibi sağlam ama
 
En sorunsuz otomobil bakımları zamanında, eksiksiz ve serviste yapılan otomobildir. Ancak muadil bir şekilde karşılaştıracak olursak Japonlar bu konuda Almanlara göre önde. Özellikle eskiden Japonlar sadece işlevsellik üzerine kurulu basit ve sağlam mekanik yapılarıyla ön plana çıkıyorlardı.

Güvenlik konusunda Volvo nasıl tepeye oynuyorsa, sorunsuzluk konusunda da tepeye oynayan marka Japonlar tarafından Toyota idir. Dünya çapında bakıyoruz tabii ki. Olay Corolla'dan ibaret değil Adamların TR pazarına sokmadığı milyon tane araç var.

İlla Almanları kendi içinde karşılaştıracaksak Merso deyip susarım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…