Mekatronik vs Makine Bölümü

Ommer26

Decapat
Hangisi şeçmeliyim sizce? Hangisinin iş bulma oranı daha yüksek ve hangisinde daha yüksek maaş alırım? Bilgisayar böyle şeylere ilgim var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aklında var mı bilmiyorum ama Bilgisayar mühendisliğine bakabilirsin dostum. Ben Makine mühendisliğinde okuyorum ve çok zor. Aklında bulunsun makine mühendisliğinde bilgisayar düşünüldüğü kadar etkili değil. Sadece programları bilgisayardan kullanıyorsun.

Öncelikle aradaki fark "Makine Mühendisi" analog mühendis. Yani matematik, fizik, kimya bilimlerinin alt dallarını derinlemesine incelerken. "Mekatronik Mühendisi" makine mühendisleri için saydıklarım ile "Elektronik" ve "Yazılım" bilimlerinin ortak kesişim noktası.

İkisinde de bir alanda ilerlersen uzmanlığını vs. yapman daha kolay olur ve alanda yükselişin daha hızlı gerçekleşir. Ben şuan taşeron şirkette çalışıyorum bir inşaat şirketinin su tesisat işlerini yapıyoruz. Bizim projeyi hazırlayıp onaylayan adam makine mühendisi.

Aklına gelecek gelmeyecek bir çok alanda iş bulabilirsin iki bölümde de ama iki kıstas var ya iyi bir üniversiteden iyi bir notla bitireceksin, "Bilkent, ODTÜ, YTÜ, İTÜ vs." (adı sanı duyulmuş), ya da herhangi bir yerde bitirip torpilli olarak bir yere kapağı atacaksın. (Türkiye gerçekleri)

Mesela saydığım iki kıstas da yok ne torpil ne de sağlam bir üniversite. O zaman da mecburen mesleğe başlangıçta asgari ücret alacaksın 2-3 sene. Memlekette şükürler olsun öğretmen sayısıyla kapışabilecek kadar makine mühendisi var. Ama düzgün çalışırsan, aklına gelecek gelmeyecek her yerde iş imkanın var.

Not: İstisnalar kaideyi bozmaz tanıdığı, kendisi vs. başlangıç maaşı 5000 TL olan vardır inanırım.

Merhaba. Ben Makine, Resim ve Konstrüksiyon okuyorum. Makine ve Mekatronik okuyan arkadaşlarımla görüşüyoruz ve Mekatronik bölümünün daha zor olduğunu düşünüyoruz. Mühendisliğe tamamlasan bile Mekatronik tüm dünyada karşılığı olan bir mühendislik değil. Makine bölümüne yönelmeni tavsiye ederim. Mühendislik düzeyine çıkacaksan kendi bölümümü tavsiye ederim. Soru sorabilirsin :)

Hangisi şeçmeliyim sizce? Hangisinin iş bulma oranı daha yüksek ve hangisinde daha yüksek maaş alırım? Bilgisayar böyle şeylere ilgim var.
İş bulma oranı en yüksek sağlık sektörüdür. Mühendislik yerine tıp öneririm kazanabilirseniz. Sırf bilgisayar için mühendislik okumak pek mantıklı değil gibi. Ne arkadaşlarım sırf bilgisayardalar, oyun oynuyorlar, photoshop yapıyorlar diye bilgisayar mühendisliğine gittiler ve bir süre sonra kod yazmaktan sıkıldılar. Yani bütün hayatı bilgisayarla geçiremiceklerini anladılar ama çok geç oldu.

İş bulma oranı en yüksek sağlık sektörüdür. Mühendislik yerine tıp öneririm kazanabilirseniz. Sırf bilgisayar için mühendislik okumak pek mantıklı değil gibi. Ne arkadaşlarım sırf bilgisayardalar, oyun oynuyorlar, photoshop yapıyorlar diye bilgisayar mühendisliğine gittiler ve bir süre sonra kod yazmaktan sıkıldılar. Yani bütün hayatı bilgisayarla geçiremiceklerini anladılar ama çok geç oldu.
Katılıyorum. Bilgisayar Müh. okuyan arkadaşlar da var hiç hayal ettiğiniz gibi olmuyor :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı