Mem Reduct güvenli mi?

rartena

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, RAM yükünü geçici olarak hafifletmek için Mem Reduct adlı programı kullanıyorum. Bu program masaüstü bilgisayarıma zarar verir mi?

MemReduct geçici dosyaları otomatik olarak temizlemek için kullanılır. Bazı kullanıcılar yanlış ayar yaptığı için bazıları donanımsal sorunlar yaşadığı için sorun yaşayabiliyor. Yıllardır kullandığım ve çok memnun kaldığım bir uygulamadır. Bu döneme kadar zararlı bir hareketini görmedim. Fakat internete bağlanan her uygulamada güvenlik sıkıntısı olabileceği gibi MemReduct uygulamasında da güvenlik sorunları olabilir...

Ayarlarla alakalı bilgi almak için videoyu izleyebilirsiniz...
VİDEO

Programla ilgili kullanım ve başarısı hakkında tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Sene 2025, Windows hâlâ belleği yönetemiyor.

Ben uygulamayı en az 5-6 yıldır kullanıyorum. Aşırı memnunum. Fakat bazı kullanıcılar sorun yaşadıklarını söylüyorlar. Kimisi yanlış ayar yapıyor. Örnek; otomatik temizlik için dakika ve kullanım yüzdesi ayarları var...

Yanlış Kullanım:
-Dakika ayarını 1 dakika yapıyor. Her dakika temizlik yapınca tabiki işlemciyi yorabilir. Ben 5 dk kullanıyorum. Fakat ortalama 30 dk ideal gibi duruyor...

-Otomatik temizlik yüzdesini % 50 falan yapıyorlar. Oyuna girdiklerinde ram %50'den fazlasına yükseliyor. Bir nevi uygulama buga giriyor. Çünkü %50'ye ayarlanmış, kullanılan ram %50 üzerinde olunca sürekli temizlik yapmaya çalışıyor. Bu da sistemi kilitleyebiliyor...

Doğru Kullanım:
-Otomatik temizlik dakika ayarını 30 dakika civarlarında yapmak ideal gibi duruyor. Ben 5 dakika olarak ayarlıyorum. Ancak oyun oynayan birisi için 30 dk ideal. 45 dakika 1 saat aralıklarla da ayarlanabilir...

-Otomatik temizlik yüzdesi %90+ civarlarında olabilir. Bu yüzde hesabını yoğun olarak oynadığınız oyunlara göre ayarlayabilirsiniz. Sürekli oynadığınız oyun rami % 90 civarlarında kullanıyorsa %90 ayarı yine buga sokabilir. Bu tip durumlarda % 90'ın üzerine çıkılması iyidir...

Kişisel deneyimlerim;
-Oyun oynadığım dönemde MemReduct kullanmadan önce takılmalar oluyordu. MemReduct sonrası takılmalar olmadı...

-Bazı oyunlar MemReduct'u hile olarak görebiliyor. Bu uygulama nedeniyle uyarı aldığım çevrim içi oyunlar oldu...

-%temp% yani geçici dosya klasörlerini temizlemek zorunda kalmıyorsunuz. Otomatik olarak temizliyor. O kadar uzun zamandır bu klasörlerle uğraşmıyorum ki bildiğim kadarıyla prefetch klasörünü v.s. temizliyor. Yani temp klasörünü sildim +500 fps videolarını izlemek zorunda kalmıyorsunuz..

Son düzenleme:
Çok teşekkürler.
Uygulama bazında ayar, trigger gibi şeyler mümkün mü?
Örneğin: Şu çalışıyorsa, onun alanını elleme. Bu çalışıyorsa, diğerlerinin kullanımını azalt. Vb.

Çok teşekkürler inanılmaz faydası dokundu.

Çok teşekkürler.
Uygulama bazında ayar, trigger gibi şeyler mümkün mü?
Örneğin: Şu çalışıyorsa, onun alanını elleme. Bu çalışıyorsa, diğerlerinin kullanımını azalt. Vb.
Ben o tarz bir ayar görmedim. Bazı log dosyalarını, temp, prefetch, Regedit önbellek dosyalarını v.s. siliyor. Tabiki bazılarını ayarlardan seçerseniz yapıyor. Benim bildiğim kadarıyla öyle bir özellik yok. Yapımcının Github sayfasından iletişime geçilirse bu tarz özellikler ekleyebileceğini düşünüyorum...

Ek olarakta Windows'un system32 klasörü içerisinde oluşturduğu çöp dosyalar var. Bunu da kapatmanızı öneririm. Windows logon özelliğini kullanmıyorsanız Windows'un bildiği halde düzeltmediği bu ayarı da kapatmanızda fayda var. Ben konuyu ilk görüp, işlem yaptığımda 1 ay önce falan format atmıştım. 1400-1500 civarı çöp dosya vardı...
System32 .twp hatası...

Bunu bilmiyordum. Çok iyi oldu, teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…