MEM:Trojan.Win32.SEPEH.gen virüsü nasıl temizlenir?

Vertebra

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Süreci şu şekilde aktarmak istiyorum.
Gaming gen TR'den aldığım toplu hazır PC'yi kurdugumda içinde Windows ile beraber geldi. elimde bulunan Microsoft'tan indirdiğim kurulum dosyası ile USB flash bellek hazırlamıştım. Gelen hazır sisteme güvenmeyerek baştan ben USB ile temiz bir kurulum yaptım.

O gün bugündür bilgisayarıma hiçbir takmadım. Eski bilgisayarımdaki HDD'yi bile takmadım ki temiz bir şekilde devam edeyim diye. Oyunlarımın hepsini Steam'den satın aldım, veya Steam ücretsiz oyunlar. Epic Games oyunları başka bir şekilde oyun yüklemedim. Yüklediğim programlarda bilindik programlar. SteelSeries, MSI Center, Unity, Blender gibi programlar.

bilgisayara format attım vs. kendi flash belleğimle bile atmış olsam da Windows direkt birkaç program yüklü başlamıştı ki bunlardan birisi Norton'du. Yanlış hatırlamıyorsam AMD Software MSI Center de yüklüydü. Şaşırdım nasıl olabilir diye. Norton gibi antivirüs yüklemezdim hiç. AdwCleaner, Malwarebytes, KVRT ile idare ediyordum hep.

Düzenli olarak taratırım hep AdwCleaner ile. Bir gün yine tarattım ve şok oldum. Bir şey buldu, C:/programdata/Packer klasorunun içindeki şeyi gösterdi. Temizle dedim temizledi aradan birkaç hafta geçti bir daha yaptım yine oradaydı. Şüphelendim ve KVRT ile tarattım bu sefer sonuç trojan buldu.

KVRT System Memory'de MEM:Trojan.Win32.SEPEH.gen oldugu yazıyor.
AdwCleaner başka bir şeyi ise c:/programdata/packer de buldu.

KVRT de ise cureyi işaretleyip devam ediyorum fakat virüsü silemediğini söylüyor raporlarda.

Gerçekten mi bir şeyler var ve daha da ilerisini düşünüp, virüsü System'e enjekte edip mi gönderildi?

Dosya Ekleri

• kvrt.jpg
    kvrt.jpg
    52,8 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleme:
Hocam, araştırdıgım zaman kripto para virüsü diye çıkıyor. Durduk yere bilgisayarda böyle bir virüs çıkması normal mi yani? Bana göre normal değil. Virüs konusunda ne kadar deneyimlisiniz?

Kendi yazdığım imzalanmamış Python uygulamalarına bile Kaspersky trojan uyarısı veriyordu. False possitive yani. Virüs konusunda çok deneyimli olmasamda her virüs uyarısının virüs çıkmak zorunda olmadığını biliyorum, deneyimledim.

Kendi yazdığım imzalanmamış Python uygulamalarına bile Kaspersky trojan uyarısı veriyordu. False possitive yani. Virüs konusunda çok deneyimli olmasamda her virüs uyarısının virüs çıkmak zorunda olmadığını biliyorum, deneyimledim.

Peki sizin Python ile yazdığınız uygulamalara direkt sistem Memory'e işlenmiş bir MEM:Trojan.Win32.SEPEH.gen virüsü olduğunu mu yazıyordu?

Benim tarattığım şeyi x.exe 'sinde değil sistem memorysinde buluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı