MEM:Trojan.Win32.SEPEH.gen virüsü nedir?

Zembla

Hectopat
Herkese selam.
Dostlar ikinci el aldığım bir desktop PC'ye format atıp sadece tarayıcı, tarayıcı eklentileri, Kaspersky, VirtualBox vs. gibi programlar(resmi adreslerinden indirildi hepsi) kurmama rağmen sürekli Kaspersky bu bildirimi veriyor. Temizleme işlemini başlattığımda açıksa VirtualBox'ı ve Brave eklentilerini sonlandırıyor. İşlemden sonra yaptığım tam taramada bir şey çıkmıyor ama belli aralıklarla bu bildiri gelmeye devam ediyor. En son çözüm bulamazsam hard Disk'i değiştireceğim. Çözüm hakkında bilgisi olan veya önemli olan bir durum olup olmadığı hakkında bilgisi olan var mıdır?
Not: PC boştayken ekstra bir güç tüketimi gözlemlemedim.

1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetten araştırdıklarıma göre bu kripto para virüsüymüş. Ekran kartını ve işlemcini kullanarak kripto para üretiyor ve sisteminin ciddi oranda performansını düşürüyor. Kaspersky programını kaldırıp bir de Malwarebytes programını indirip sistemini onunla taramanı öneriyorum. Kendi sitesinden ücretsiz indirebilirsin 14 günlük deneme sürümü var Premium.

İnternetten araştırdıklarıma göre bu kripto para virüsüymüş. Ekran kartını ve işlemcini kullanarak kripto para üretiyor ve sisteminin ciddi oranda performansını düşürüyor. Kaspersky programını kaldırıp bir de Malwarebytes programını indirip sistemini onunla taramanı öneriyorum. Kendi sitesinden ücretsiz indirebilirsin 14 günlük deneme sürümü var Premium.
Malwarebytes'i indirdim tarama yaptırdım temiz çıktı. Şimdi detaylı tarıyor sonuçları paylaşırım.

Miner zararlısı olarak geçse de EFI bölümlerine sızdığı hakkında uyarılar da var. Eski sistemden kalmış olabilir. Temiz kurulum sırasında diski tamamen sıfırladınız mı?
Evet tamamen sıfırladım. Acaba yeni kurulumları yaparken mi bulaştı o şüphelendiriyor. Birde dediğim gibi PC boştayken tüketimler normal acaba aktif değil mi virüs ya da sadece kalan zararsız bir artıktan Kaspersky yanlış alarm veriyor olabilir mi? Uzman'da bir yazı buldum yazılanı yaptım csrsrv.dll dosyası temiz çıktı muhtemelen o an bulaşıyor Kaspersky'a takılıyor oda bana sistemi yeniden başlattığı için siliniyor, yani bellekteki zararlı dosyalar yeniden başlatınca siliniyormuş.

Kripto virüsü biraz zor bulunur diye biliyorum. Sonuçları at bir de onlara bakalım.
Tarama sonucu temiz çıktı.
Adsız.jpg

Son düzenleme:
Evet tamamen sıfırladım. Acaba yeni kurulumları yaparken mi bulaştı o şüphelendiriyor. Bir de dediğim gibi PC boştayken tüketimler normal acaba aktif değil mi virüs ya da sadece kalan zararsız bir artıktan Kaspersky yanlış alarm veriyor olabilir mi? Uzman'da bir yazı buldum yazılanı yaptım csrsrv.dll dosyası temiz çıktı muhtemelen o an bulaşıyor Kaspersky'a takılıyor oda bana sistemi yeniden başlattığı için siliniyor, yani bellekteki zararlı dosyalar yeniden başlatınca siliniyormuş.

Zaten yeniden başlattığında belleğindeki tüm veriler sıfırlanır default şeklinde. Bunun için uzun süre çalışan bilgisayarı yeniden başlatırız bellekler dolduğu için.

Benim sana tavsiyem bir kez daha format at temiz bir format olsun diskin tüm bölümlerini sil sonra yeni ekleyip o diske yükle Windows'u belki de EFI kurtarma kısımlarını biçimlendirmemiş olabilirsin. Belki de virüsü oraya da yerleştirmiş olabilirler. Çünkü Malwarebytes normal üzerinden tarama yaptığın zaman sadece OS diskini tarar genel bir tarama yapmıyor disk yönetimini açtığında orada görebilirsin diğer ufak EFI ve kurtarma bölümlerini. Ben her şeyi sıfırlayıp tertemiz bir format atmanı tavsiye ediyorum. Belki yanlış biliyor olabilirim ama bu şekilde olması gerekiyor. Format attığın flash belleğini de önce biçimlendir sonra ISO dosyasını tekrar yazdır. Bunları yaptıktan sonra bir sorun olacağını sanmıyorum.

Zaten yeniden başlattığında belleğindeki tüm veriler sıfırlanır default şeklinde. Bunun için uzun süre çalışan bilgisayarı yeniden başlatırız bellekler dolduğu için.

Benim sana tavsiyem bir kez daha format at temiz bir format olsun diskin tüm bölümlerini sil sonra yeni ekleyip o diske yükle Windows'u belki de EFI kurtarma kısımlarını biçimlendirmemiş olabilirsin. Belki de virüsü oraya da yerleştirmiş olabilirler. Çünkü Malwarebytes normal üzerinden tarama yaptığın zaman sadece OS diskini tarar genel bir tarama yapmıyor disk yönetimini açtığında orada görebilirsin diğer ufak EFI ve kurtarma bölümlerini. Ben her şeyi sıfırlayıp tertemiz bir format atmanı tavsiye ediyorum. Belki yanlış biliyor olabilirim ama bu şekilde olması gerekiyor. Format attığın flash belleğini de önce biçimlendir sonra ISO dosyasını tekrar yazdır. Bunları yaptıktan sonra bir sorun olacağını sanmıyorum.
Tekrar temiz bir format atıcam. Teşekkürler.

Virtualbox kaynaklı olması mümkün sürümden kaynaklanabilir durumu Kaspersky'a destek talebi açıp iletebilirsiniz. Güncel sürüm değilse günceli deneyin. Brave sanal sistemde açıyorsanız arasında sorunlar bildirilmiş yakın zamanda.

Virtualbox kaynaklı olması mümkün sürümden kaynaklanabilir durumu Kaspersky'a destek talebi açıp iletebilirsiniz. Güncel sürüm değilse günceli deneyin. Brave sanal sistemde açıyorsanız arasında sorunlar bildirilmiş yakın zamanda.
Sanal sistemde Brave yüklü muhtemelen dediğiniz durumdan kaynaklı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı