Altaki uyarıyı düzelttim USB port yaması bozulmuş sıfırdan geri yamalayınca düzeltim ama oradaki pencere hala açılıyor.Config dosyanızı paylaşabilir misiniz?
Çünkü ekran kartının Ventura uyumu yok. Oclp ile yama yapman gerek. Ekran kartı yamaları yapıldığı için hata alıyorsun.Rehber: OpenCore Kext dosyasını Config.plist işlemek
EFI klasörümüze yeni bir kext eklemek veya çıkarmak için ne gibi adımlar yapacağınıza kısaca değineceğiz. İlk olarak aracımızı indirelim; https://github.com/corpnewt/ProperTree/archive/refs/heads/master.zip Kext ekleyecek veya çıkaracak ise isek EFI > OC > Kext klasörünün içine ilgili kext...www.technopat.net
İlk olarak Config dosyanı aç.
Pciroot(0x0)/pci(0x2, 0x0) kısmından;
Device-ID
Framebuffer-cursormem
Framebuffer-patch-enable
Kısımlarını kopmle sil.
Aapl, ig-platform-ID karşısıdaki değere 12345678 yap.
Save yap tekrar dene.
Bir deneme yapıyorum.
Ben kurulum sonrası yama yapıp çalıştırmıştım.
Buradaki EFI'ler ile Ventura'ya geçmeyi dene.
Denerken uygun SMBIOS girmeyi unutma.
Sonra yama yaparız.
Hocam başka bir işletim sistemi deneyin isterseniz yazdırmak için EFI’i veya USB 2.0 portunu kullanın eğer 3.0’daysaniz.Bir deneme daha yaptım sistem açıldı zaten grafik yaması olmayınca sistem bayağı kasıyordu tekrar macOS istaller seçeneğine bastığımda aynı hatayı aldım.
Doğrudan OCLP kullanabiliyor olması gerek ya. Link bir deneyim.
Ne yazık ki buradaki Config'ler benim PC çalışmıyor ilk Hackintosh kurulumunda denemiştim sistemi hiçbir şekilde açamadım. Son care bu PC en yakın EFI düzenlemekle bulmuştum yine denerim ama sitemin açılmayacağından %100 eminim.
EFI'ler geliştirilmişHP sekmesinde EFI açıldı açılmasınada yine aynı hatayı aldım değişen bir şey olmadı.
EFI'ler işe yaramadı oclp kullanayım dedim önceden macOS indirdiğim için PC dekini kullandım 132 MB'den sorasını inatla yazmıyor. İnternetten indiriyorum time out hatası veriyor ya sağlam internette nasıl zaman hatası var onu zaten anlamak güç, gerçektne sinir etti bu Mac beni.
@@claus
Sistem açıldı derken Ventura mı yoksa Montery mi açıldı ?Bir deneme daha yaptım sistem açıldı zaten grafik yaması olmayınca sistem bayağı kasıyordu tekrar macOS istaller seçeneğine bastığımda aynı hatayı aldım.
Sistem açıldı derken Ventura mı yoksa montery mi açıldı?
Laptop modeli HP mi sizin? Ventura'ya Update ile mi geçmeyi deniyorsun?
Hocam başka bir işletim sistemi deneyin isterseniz yazdırmak için EFI'i veya USB 2.0 portunu kullanın eğer 3.0'daysaniz.