MEMORY_MANAGEMENT hata kodlu mavi ekran sorunu

classfiftyone

Hectopat
Dün bilgisayarım da GTA 5 oynarken 5-10 dakika aralıklarla 2-3 saniyelik kitlenmeler yaşadım bunu sorun etmedim lakin oynamaya devam ederken birden mavi ekran verdi ve konu başlığında olduğu gibi MEMORY_MANAGEMENT hata kodlu bir mavi ekran hatası aldım. Bilgisayarım yeniden başladığın da bilgisayarım açılmadan "a disk read error occurred CTRL+alt+del" hatası gördüm. Bilgisayarın güç tuşuna basılı tutup beklettikten sonra nihayet açmayı başardım ama bu sefer bilgisayar aşırı donuyordu. İmleci oynatırken bile kasıyordu. Bilgisayarı kapattım ve bu sabah açtığımda bir sorun yaşamadım. Biraz araştırdım bellek veya disk ile arızalar olabilir gibisinden yazılar yazıyordu. Bir makale de sfc/scannow yapılmasının gerektiğini gördüm ve komutu yazdığım da ekran da "Windows kaynak koruması bozuk dosyaları buldu ve bunları başarıyla onardı." yazısını gördüm. Bu sorunu tekrar yaşayabilir miyim acaba? Belki çözümünü bilen vardır. Biraz daha bilgisayarım da vakit geçireceğim sonuçları yazarım konuya.

Tarayıcıda sekmeler arası gezerken 1-2 saniyeliğine kitlenip gene donma sorunu yaşıyorum. İmleç halen oynuyor lakin kitlenme devam ediyor. 10 dakika da bir yaşıyorum.

1. bunlardan bazıları olabilir
  2. Sürücü Güncellemeleri: Sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Özellikle ekran kartı sürücüleri, anakart sürücüleri ve RAM ile ilgili sürücülerin güncel olduğundan emin olun.
  3. Windows Güncellemeleri: İşletim sisteminizin güncel olduğundan emin olun. Windows Update'i kullanarak en son güncellemeleri alabilirsiniz.
  4. Bellek Sorunları: Bellek modüllerinizde (RAM) sorun olup olmadığını kontrol edin. Belleklerinizi tek tek veya farklı yuvalarda deneyerek test edebilirsiniz.
  5. Sistem Dosyalarını Kontrol Etme: Windows'un sistem dosyalarını kontrol etmek için "sfc /scannow" komutunu kullanabilirsiniz. Bu komut, bozuk sistem dosyalarını tespit edip düzeltebilir.
  6. Disk Hataları: Sabit diskinizdeki olası hataları tespit etmek için "chkdsk" komutunu kullanabilirsiniz.
  7. Yazılım Uyumsuzlukları: Yeni yüklediğiniz yazılımların veya güncellemelerin bu hataya neden olup olmadığını kontrol edin. Sorunun bu tür bir yazılımdan kaynaklandığını düşünüyorsanız, yazılımı kaldırarak deneyebilirsiniz.
  8. BIOS Güncellemesi: Anakartınızın BIOS'unun güncel olduğundan emin olun. Ancak BIOS güncellemesi yaparken dikkatli olun, yanlış yapılandırma cihazınıza zarar verebilir.
  9. Isı Problemleri: Aşırı ısınma, sistem kararlılığını etkileyebilir. İşlemci ve ekran kartının aşırı ısınmasını önlemek için iyi bir soğutma çözümü sağlamak önemlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…