MemTest 86 Raporu

Abdulkadir Can

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Euro truck simulatör 2 oynarken memory management hatası aldım. Memory Test 86 pro 6.2.0 programı ile bilgisayarı test ederken hata alınca testi durdurdum. Bilgisayarı 3 ay önce topladım. Hata neden kaynaklanıyor ve ramdan kaynaklanıyorsa rami değiştirmeli miyim?

Bilgisayar özellikleri:
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro x64
İşlemci: intel İ3 4160
Bellek: Kingston Hyperx Savage 8gb 1600 mhz
Anakart: MSI H81M P33
Ekran Kartı: Asus GTX 750 ti
Harddisk: Western Digital Cavier Blue 1 tb
Kasa Psu: Xıgmatek Asgard 381 500w

Hataya ilişkin ekran görüntüleri:

20160106_221403.jpg
20160106_221455.jpg

Hataya ait Minidump dosyası ve MemTest86 raporu :Memtest86rapor-Minidump.rar

Cahilliğime verin, ileri düzey bilgim yok bellek modülü derken takılı ram mi bozuk yoksa anakartta taktığımız yer mi? Zaten tek ram var o da 8 gb. Şu an garanti kapsamında zaten değiştireyim mi ve kingston ram için yetkili servis adresi verebilir misiniz? Bir konu daha var mem test raporunda status kısmında passed yazıyor( testin sonlanmasını beklemedim error yazısını görünce bitirdim) bu testten geçti demek değil midir ki Recep bey bir tane dahi kırmızı hata alırsanız bellekte sorun var demişti bir yazısında. Acaba kullandığım program mı hatalı?

Windows bellek tanılama aracı ile tarattım oda bellek hatası buldu ve tanılama yaparken donanım hatası algılandı diye uyarı verdi. Şimdi başka bir donanımda hata var mıdır bu uyarıdan dolayı ? Anakartı da rami de garantiye göndereceğim de anakartın yetkili servisini buldum msı yetkili servisi Servis Noktası A.Ş. imiş ve bulunduğum yerde de servisi varmış ancak kingstonu bulamadım. Yardımcı olur musunuz garanti kapsamında değişmesi için nereye göndermeliyim Kiimgston belleği?

Her iki slotta da denedim belleği ikisinde de hata verdi. Başka donanımsal bir arıza var mıdır? Daha alalı 3 ay oldu yazılımsal bir sıkıntıdan kaynaklı mıdır? Kingston belleği garantiye nereye göndermeliyiz?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı