Memtest Hatalı RAM

parlak58

Kilopat
Daha fazla  
Sabah kalktığımda bilgisayarı açtım ve öncelikle açılmadı sonra RAM'leri silgi ile sildikten sonra start verebildim, fakat bilgisayar anormal durumlar sergilemekte ve mavi ekran hataları mevcut. (Memory Management) Memtest ile test ettiğim de bir RAM'de 900 küsür hata diğerinde ise 1500 civarı hata mevcut. Bunlar neden kaynaklandı ve bilgisayar anormal hareketlerin sebebi RAM'ler midir?

Örneğin masaüstünün her saniye kendini yenilemesi bu olay yaklaşık 2 dakika kadar sürüyor.(Şuan düzeldi)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Şu an bilgisayar kullanılıyor oyun falan oynanılıyor fakat arada bir programlar falan geç açılıyor ve donup yanıt vermiyor olabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer sorun bende de vardı. Anakartıma aylardır kullanmadığım bir RAM'i taktım. Başta açılmadı. Sürekli RAM hatası veriyordu. Daha sonra slot değiştim ve uzun bir süre sonra BIOS ekranı geldi. Daha sonra Memtest ile test yaptım ve yaklaşık 3500 hata buldu. Tekrar slot değiştirdim ve ufak bir overclock yaptım. Ardından RAM hatasız olarak çalışmaya başladı. Bunun neden kaynaklandığı hakkında ufak bir fikrim bile yok. Tek başına farklı slotlarda test edin RAM'leri. Belki de işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…