Memtest Ram kontrolü ile Ram bozuk mu değil mi ?

beco06

Hectopat
Öncelikle herkese merhabalar.
Arkadaşlar yeni bir sistem aldık iyi mi ettik bilmiyorum sistem bu şekilde;

• İşlemci amd 2x8 8320 3.5 ghx 16 mb
  • Anakart acs am+3
  • Ram tek ram 4gb ddr3 1600 mhz
  • Ekran kartı asus 2 gb gt 42

Sorunum ilk önce işletim sistemi kurunca başladı wındows 7 ultimate kurdum bütün drıverleri en güncelini yükledim ve biosu başarılı bir şekilde güncelledim.
Aynı gün sistem Blue Screen hataları verip mavi ekrana düşüyordu, resetten sonra her 20 dk bir Blue Screen hatası veriyor. Daha sonra Wındows Xp kurdum sisteme bir gün o şekilde idare etti ama ertesi gün bilgisayarı açınca ( unmountable boot volume hatası ) aldım ve sistemi açamadım sizin formda öğrendiğim uygulamaya koyuldum hata aşağıdaki resim:

K48Lbq.jpg

Wındows Xp Cd ile onarayım dedim ama onar r seçeneği çıkmıyor cd de direk bölümü sil ve yükle kısmı geliyor.
Ve de onaramadım.

Windows 8.1 kurarak ancak sistemi yeniden sistemi açabildim.

Yaklaşık 1 gün bu şekilde kullandıktan sonra sizin formunuzda araştırmalarım sonucu Ram şüphem arttı ve Memtest programını indirdim kurdum sonuç aşağıdaki şekilde:

KPB5P8.jpg

wvRg5m.jpg

Resimde 9 kırmızı var ama yukarı doğru kırmızılar baya bir çok errors 17600 olarak gözüküyor ama daha sonra 25000 küsür oldu

Tek Ram olmasından dolayı sonuçlar bu şekilde çıktı. Ram yuva yerlerini de değiştirip denedim testi 5 saat yaptım.
Acaba bu mavi ekran sorunlarının ve de unmountable boot volume hatası'nın sonucu bu bilgiler midir yani Ram bozuk mu ? Hdd'yi de test edeyim dedim ama hangi programı işleme sokmalıyım bilemedim yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi ekran aldığınız zaman sistem bir rapor oluşturur ve bu rapor C: / Windows / Minidump klasörünün içerisine DMP uzantılı olacak şekilde kayıt edilir.
Mavi ekranın asıl sebebini burada bulunan kodlardan anlayabiliriz. Bu bağlamda bu dosyaları Yandex Disk gibi bir ortama yükleyip linkini bizlerle paylaşmanızı isteyeceğim.

HDD'yi test etmek için HD Tune programını kullanabilirsiniz. Healt ve Eror Scan sekmelerinde, gerekli testleri yapıp görselleri bize aktarabilirsiniz. Eror Scan testi biraz uzun sürebilir.
RAM belleklere gelecek olursak Memtest hata veriyor ise anlayın ki o bellekte bir sıkıntı var.

Tahmin ediyorum ki sistem yeni. 1 haftayı geçmedi ise direkt olarak değişim talep edebilirsiniz. Geçti ise garantiye gönderebilirsiniz. Garantiye gider ise, tek modül bellek kullandığınız için belleğiniz kalmayacak, sisteme görüntü gelmeyecektir. Bu süre zarfında bilgisayarsız kalmamak tek modül 1 adet daha bellek alabilirsiniz. Kit olur ise uyumluluk bakımından sıkıntısız olur.

Mavi ekran aldığınız zaman sistem bir rapor oluşturur ve bu rapor C: / Windows / Minidump klasörünün içerisine DMP uzantılı olacak şekilde kayıt edilir.
Mavi ekranın asıl sebebini burada bulunan kodlardan anlayabiliriz. Bu bağlamda bu dosyaları Yandex Disk gibi bir ortama yükleyip linkini bizlerle paylaşmanızı isteyeceğim.

HDD'yi test etmek için HD Tune programını kullanabilirsiniz. Healt ve Eror Scan sekmelerinde, gerekli testleri yapıp görselleri bize aktarabilirsiniz. Eror Scan testi biraz uzun sürebilir.
RAM belleklere gelecek olursak Memtest hata veriyor ise anlayın ki o bellekte bir sıkıntı var.

Tahmin ediyorum ki sistem yeni. 1 haftayı geçmedi ise direkt olarak değişim talep edebilirsiniz. Geçti ise garantiye gönderebilirsiniz. Garantiye gider ise, tek modül bellek kullandığınız için belleğiniz kalmayacak, sisteme görüntü gelmeyecektir. Bu süre zarfında bilgisayarsız kalmamak tek modül 1 adet daha bellek alabilirsiniz. Kit olur ise uyumluluk bakımından sıkıntısız olur.

Tesekkürler sayın hocam. Evet 1 hafta kadar oldu. Talimatlarınıza uyup uygun hata kodlarını siteye upload ederim. Saygılarımla...

Bunun dışında yazılımsal sorunlardan kaynaklanan mavi ekranlardan kurutulmak için sistemin yedeğini alan programları kullanmanızı öneririm.
Örneğin Acronis True İmage 2014 bu programların başında gelir.

Sisteme yeni format atmış, tüm sürücü ve programları düzgün bir biçimde yükleyip gerekli dosyalarınızı sisteme aktardıktan sonra sistemin yedeğini alabilirsiniz.
Bu yedek 50 GB civarında olur. Bu yedeği D:'de saklarsınız.

C:'de yani işletim sistemi ve programların bulunduğu diskte, yazılımsal bir sorundan ötürü mavi ekran sorunu yaşamaya başladığınız zaman D:'deki yedeği alıp, olduğu gibi C:'deki sorunlu sistem ile değiştirebilirsiniz. Bu sayede, eğer donanımsal bir sıkıntıdan meydana gelmiyor ise mavi ekrandan kurtulabilirsiniz.
Ki daha dün bu yöntem ile eski sistemime kavuştum.
Yinede Memtest veya HD Tune gibi programlar ile donanımsal sıkıntıları gözetledim. Ki sizde donanımsal bir sıkıntı gözüküyor.

Kesin sonucu raporlardan elde edilen bilgi ışığında elde edersiniz. Bu konuda çok tecrübem yoktur. Yöneticiler yardımcı olacaktır, konuyu görmezlerse de kendilerine iletir, aynı gün içerisinde yardımcı olmalarını sağlarım.

Bunun dışında yazılımsal sorunlardan kaynaklanan mavi ekranlardan kurutulmak için sistemin yedeğini alan programları kullanmanızı öneririm.
Örneğin Acronis True İmage 2014 bu programların başında gelir.

Sisteme yeni format atmış, tüm sürücü ve programları düzgün bir biçimde yükleyip gerekli dosyalarınızı sisteme aktardıktan sonra sistemin yedeğini alabilirsiniz.
Bu yedek 50 GB civarında olur. Bu yedeği D:'de saklarsınız.

C:'de yani işletim sistemi ve programların bulunduğu diskte, yazılımsal bir sorundan ötürü mavi ekran sorunu yaşamaya başladığınız zaman D:'deki yedeği alıp, olduğu gibi C:'deki sorunlu sistem ile değiştirebilirsiniz. Bu sayede, eğer donanımsal bir sıkıntıdan meydana gelmiyor ise mavi ekrandan kurtulabilirsiniz.
Ki daha dün bu yöntem ile eski sistemime kavuştum.
Yinede Memtest veya HD Tune gibi programlar ile donanımsal sıkıntıları gözetledim. Ki sizde donanımsal bir sıkıntı gözüküyor.

Kesin sonucu raporlardan elde edilen bilgi ışığında elde edersiniz. Bu konuda çok tecrübem yoktur. Yöneticiler yardımcı olacaktır, konuyu görmezlerse de kendilerine iletir, aynı gün içerisinde yardımcı olmalarını sağlarım.

Anladım sayın hocam. Zaten memtest ile tarattırdığımda bir sürü kırmızı ekran çıktı. Ama çelişkide kaldım. Ya program yalnış değerler verdiyse? Dediğiniz gibi yapıcam. Akşam ilk işim image almak olacak. Ram'da hi level marka ram. Keşke kingston alsaydım diye üzülüyorum.

Yukarıda da dediğim gibi program hata verdiyse mutlaka bir sıkıntısı vardır. Çelişkide kalmayın yani.
Hi-Level çok kaliteli bellekler üretmiyor genelde. Bundan sonra daha farklı markalara yönelseniz iyi olur.

CS:GO'da mavi ekran hatalarim sonucunda Memtest 7.2 Free surumunu bulup RAM 3 4 kere test yaptim. Ve sonuc olarak da 8 ile 15 arasinda hata gosterdi. Ancak windowsum oynanmis ISO'luydu ve ikna olmadim. Orjinal win 10 alip oyle temiz kurulum yaptim ve suan sistemim gayet stabil ve oyunlarimida rahatca oynuyorum. Memtest yanilmis olabilir mi ? Saygilar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı