Mavi ekran aldığınız zaman sistem bir rapor oluşturur ve bu rapor C: / Windows / Minidump klasörünün içerisine DMP uzantılı olacak şekilde kayıt edilir.
Mavi ekranın asıl sebebini burada bulunan kodlardan anlayabiliriz. Bu bağlamda bu dosyaları Yandex Disk gibi bir ortama yükleyip linkini bizlerle paylaşmanızı isteyeceğim.
HDD'yi test etmek için HD Tune programını kullanabilirsiniz. Healt ve Eror Scan sekmelerinde, gerekli testleri yapıp görselleri bize aktarabilirsiniz. Eror Scan testi biraz uzun sürebilir.
RAM belleklere gelecek olursak Memtest hata veriyor ise anlayın ki o bellekte bir sıkıntı var.
Tahmin ediyorum ki sistem yeni. 1 haftayı geçmedi ise direkt olarak değişim talep edebilirsiniz. Geçti ise garantiye gönderebilirsiniz. Garantiye gider ise, tek modül bellek kullandığınız için belleğiniz kalmayacak, sisteme görüntü gelmeyecektir. Bu süre zarfında bilgisayarsız kalmamak tek modül 1 adet daha bellek alabilirsiniz. Kit olur ise uyumluluk bakımından sıkıntısız olur.
Bunun dışında yazılımsal sorunlardan kaynaklanan mavi ekranlardan kurutulmak için sistemin yedeğini alan programları kullanmanızı öneririm.
Örneğin Acronis True İmage 2014 bu programların başında gelir.
Sisteme yeni format atmış, tüm sürücü ve programları düzgün bir biçimde yükleyip gerekli dosyalarınızı sisteme aktardıktan sonra sistemin yedeğini alabilirsiniz.
Bu yedek 50 GB civarında olur. Bu yedeği D:'de saklarsınız.
C:'de yani işletim sistemi ve programların bulunduğu diskte, yazılımsal bir sorundan ötürü mavi ekran sorunu yaşamaya başladığınız zaman D:'deki yedeği alıp, olduğu gibi C:'deki sorunlu sistem ile değiştirebilirsiniz. Bu sayede, eğer donanımsal bir sıkıntıdan meydana gelmiyor ise mavi ekrandan kurtulabilirsiniz.
Ki daha dün bu yöntem ile eski sistemime kavuştum.
Yinede Memtest veya HD Tune gibi programlar ile donanımsal sıkıntıları gözetledim. Ki sizde donanımsal bir sıkıntı gözüküyor.
Kesin sonucu raporlardan elde edilen bilgi ışığında elde edersiniz. Bu konuda çok tecrübem yoktur. Yöneticiler yardımcı olacaktır, konuyu görmezlerse de kendilerine iletir, aynı gün içerisinde yardımcı olmalarını sağlarım.
Yukarıda da dediğim gibi program hata verdiyse mutlaka bir sıkıntısı vardır. Çelişkide kalmayın yani.
Hi-Level çok kaliteli bellekler üretmiyor genelde. Bundan sonra daha farklı markalara yönelseniz iyi olur.