Merhaba,
Bilgisayarda olağandışı davranışlar fark ettikten sonra sorun ne olabilir diye biraz araştırdım. BIOS güncelledim, eski olan sürücüleri güncelledim, gereksiz aygıtları sistemden çıkardım ama sorun devam etti. Problem YouTube'da video açıkken tarayıcının durup dururken farklı hata kodları vererek kapanması şeklinde gerçekleşiyordu. Mavi ekran olmadan tarayıcı kapanıyor, tekrar açıyorum tekrar kapanıyordu. Bu şekilde birkaç kez tekrarladıktan sonra mavi ekran ve reset atıyordu.
Böyle olunca temiz bir Windows kurmak istedim ve bu sırada da Memtest yaptım. İlk test 2 saat kadar sürdü ve test 8 sırasında 40 hata buldu. Sonra Memtest içinden sadece test 8'i tekrarladım ancak bu kez herhangi bir hata bulmadı ve testi başarılı sonuçlandı. RAM kesin arızalıdır diyebilir miyiz? Ya da bir nedenden dolayı hatalı sonuç vermiş olabilir mi?
Bu vesile ile yaklaşık 3 saat süren, tüm kasayı son vidasına kadar söküp, yıkanabilir parçaları yıkayarak, son toz tanesine kadar da temizlemiş oldum. Üstüne temiz bir Windows da kurduktan sonra kuş gibi hafifledim diyebilirim. Formattan sonra şu ana kadar her şey yolunda.
Sonuçlar ve sistem bilgileri ektedir.
Teşekkürler.