Çözüldü Memtest yaptıktan sonra flash bellek 248MB'a düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Yalova/Merkez
Daha fazla  
Meslek
Öğrenciyiz aga.
Arkadaşlar selamlar.
ASUS laptopum bozulduğu için Memtest yaptım.
32 GB'lık flash belleğim yaptıktan sonra 248 mba düştü.
Ne yapmam gerekiyor? Nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
En basit yöntemini söyleyeyim ben. Rufus var ise oradan önyüklenebilir değil seçeneğiyle USB Belleğinizi seçin. İşlem bitince diski biçimlendirin. Ya da biçimlendire bastıktan sonra gelen pencerede Varsayılanlara sıfırla seçeneğini seçip biçimlendirmeniz de işe yarayabilir.
Sanırım bu bana da oldu. En son (bayağı geçti ama) 32 GB Toshiba belleğim 200 civarlarına düşmüştü, biçimlendirmeme rağmen düzelmemişti.
Takipteyim.

En basit yöntemini söyleyeyim ben. Rufus var ise oradan önyüklenebilir değil seçeneğiyle USB Belleğinizi seçin. İşlem bitince diski biçimlendirin. Ya da biçimlendire bastıktan sonra gelen pencerede Varsayılanlara sıfırla seçeneğini seçip biçimlendirmeniz de işe yarayabilir.

Çözüm

Dene bakalım işe yarayabilir. @Emir Bozat

Allah razı olsun reis oldu

Ayrıca CMD üzerinde diskpart komutu ile de yapılabilir. Şimdi adım adım anlatmaya çalışayım.

1) Arama çubuğuna CMD yazın ve sağ tık yardımıyla Yönetici olarak başlat seçeneğine tıklayıp Komut İstemi'ni açın.
2) Açılan pencereye diskpart komutunu yazıyoruz. Daha sonra ise list disk komutunu yazıyoruz. Bu bize bilgisayarda algılanan tüm diskleri verecektir.
3) Daha sonra oraya select disk yazıp yanına da yukarıda sizin diskinizin yanındaki numarayı yazıyoruz. Örneğin select disk 3.
4) 'Disk (disk numaranız) is now the selected disk' yazacak ve bu yazı gelince clean all yazıyoruz.
5) 'DiskPart succeeded in cleaning the disk' yazarsa işlem başarılı demektir.

NOT: Denediğim için uzun sürdü. Yine de Rufus ile de oluyor.

Rufus'la yaptım, bunu yapmam gerekiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…