Memtest64 yaparken PC donuyor

SalimYT

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: İ7 3770
Anakart: Asus P8B75-V
Ram: Kingston 8 GB tek kanal 1333 MHz
Ekran Kartı: Shapiere Radeon HD 4850 (?)
Kasa: Cooler Master CMP-350
Psu kasanın dahili parçası ve 500 W
HDD: Seagate 1000 GB 7200 RPM
SSD: Dahua C800 A 120 GB (SATA SSD)
Anakart
Asus p8b75-v
İşlemci
İ7 3770
24 Ekim günü PC'yi açıp fizik sınavıma çalışmıştım, başka bir şey değil. Sonra PC'nin fişini çekmeyi unutup uyudum. (fişe takılı kalma sıkıntı yaratmaz diyor olabilirsiniz ama aynısını 12 yıllık PC için söyleyebilir misiniz bilmem) ertesi gün PC'yi yine açtım görüntü yok. PC - monitör bağlantılarını kontrol ettim vs. ve en son kasanın içini açayım dedim. Sonra PC'yi yeniden açtım ve korktuğum başıma gelmiş: Anakartta kırmızı ikaz-arıza ışığı yanıyor. (artık siz ona ne diyorsanız) ışığı inceledim ve yukarısında DRAM LED ve MemOK yazılarının yazdığı bir buton var. Ben saçlarımla çok oynayan biriyim ve elimi ikide bir suya sokarım o yüzden 2 hafta anakarta dokunmadım. (statik elektrik ve elektrik - su buluşması çok tehlikelidir hem kendim hem de PC için) en son bu pazartesi canıma tak etti ve o demin bahsettiğim butona bastım. PC kapandı sonra tekrar açıldı. (anlam veremedim, galiba anakart - RAM uyumluluğunu ayarlamak için yeniden başlattı) bunu birkaç kez denedim ve aynı LED bu sever yanıp sönmeye başladı. Bu sefer de kardeşimin canına tak etti ve RAM'i sokup başka yuvaya taktı. (tek RAM kullanıyorum, Dual Channel'in devre dışı kalması söz konusu değil) sonra PC açıldı ama bu sefer çok yavaştı.

Size şöyle açıklayayım: ASUS yazdıktan sonra Windows başlatılmadan önce konsol ekranı gibi bir şey çıkar ya, normalde göre çok yavaş ilerliyordu. Birkaç kez kapat aç yaptıktan sonra düzeldi ama hala bir sıkıntı var: Memtest64 testi yaparken testte 6000 MB yazdığı an PC donuyor. (bildiğin kendini kilitliyor) asıl sıkıntı hep aynı değerde bu sıkıntıyı yapıyor. (bu arada RAM 8 GB)

Olmasından korktuğum başka bir sorun daha mı var? RAM hasarlı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı