Memtest86 %100 güvenilir mi?

Jellyel7

Hectopat
Makaleler
4
Memtest86 testi %100 güvenilir bir test mi?

Evet güvenilirdir, eğer içinizde kuşku oluşuyorsa windowsun kendi ram test aracınıda deneyebilirsin.

Eğer virüs açısından cevapladiysaniz hayır onu demiyorum, sonuçları %100 güvenilir mi demek istedim, başlık yanlış olmuş kusura bakmayın.

@quarest @Jeksper

Bu dünyada babana bile tamamen güvenemeyeceğini düşünürsek hayır illa hata payı olacaktır. Fakat bulabileceğin en detaylı ve en keskin sonuç veren test budur, testin hatalı olma ihtimali de çok çok düşük.

Testmem5 mi bu mu sizce?

RAM'lar hızlı, kesin ve hatasız çalışmalıdır, basitçe RAM'larin yapısını biliyorsanız milyonlarca hücreden oluşur(her hücre 1 bit veri depolar), Memtest86 de her bir hücre test ediyor, veri; yazıyor, siliyor, okuyor ve taşıyor, bu işlemlerde oluşan hataları raporluyor, çok fazla hata varsa bir sorun olduğunu anlayabiliyoruz. Mantıken güvenilirdir hatta çıkan sonuçlardan anlıyorsanız hangi RAM'in arızalı hangisinin sağlam olduğu bu testten çıkarabilirsiniz. Ama bazı durumlarda sorun RAM'de değil de anakartta ve RAM slotlarında da olabiliyor.

Açıkçası şunu söyleyebilirim.

RAM'lerim 3600 MHz ben az voltaj verip 1.35'i 1.37 yapıp frekansı 3800 yaptım PC açıldı sorun yok

Test etmek için Memtest yaptım testi geçti.

Ancak günde 1 veya 2 günde 1 PC durduk yere kilitleniyordu her şey duruyor hiçbir şey cevap vermiyor PC ekranı öyle duruyordu. 2-3 kez başıma geldi. Fakat restart atınca ve sistemde sağlam bir oyun oynasam dahi sorun yoktu.

Daha sonra RAM'e yaptığım bu o.c yi geri aldım. Ve 2 haftadır tık yok.

Sanırım %100 hatayı bulacak diye bir durum yok.

Size biraz rahat batmış gibi hocam . Şaka bir yana, MemTest86 test aracıdır sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…