Çözüldü Memtest86 DDR5 RAM desteği sunuyor mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

684918

Hectopat
Daha fazla  
Bugün RAM'lerde kontrol sonucu bulduğum hata sebebiyle Vatan Bilgisayar'a gittim ve durumu anlattım lakin bana Memtest86 programının DDR5 desteği olmadığını ve sorunun RAM'den değil başka bir sebepten kaynaklanabileceğini söylediler. Gelip araştırma yaptım ve Technopat'ta bunun için bir başlık buldum DDR5 desteği olduğunu ve demo sürümünde olduğunu yazmışlar, 2 yıl olmuş neredeyse ve geçtiğini düşünüyorum.

Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

Çözüm
Üreticilere ulaştım, %100 desteklediklerini söylediler. Ücretli ya da ücretsiz fark etmeksizin.
Ekran görüntüsü 2023-11-29 203355.png
Bugün RAM'lerde kontrol sonucu bulduğum hata sebebiyle Vatan Bilgisayar'a gittim ve durumu anlattım lakin bana Memtest86 programının DDR5 desteği olmadığını ve sorunun RAM'den değil başka bir sebepten kaynaklanabileceğini söylediler. Gelip araştırma yaptım ve Technopat'ta bunun için bir başlık buldum DDR5 desteği olduğunu ve demo sürümünde olduğunu yazmışlar, 2 yıl olmuş neredeyse ve geçtiğini düşünüyorum.

Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

Memtest tabii ki de DDR5 destekliyor.

Hayır memtest normal ile pro arasında hiç fark yok.
Pro değilde mt86plus indirmişim ben DDR5 için bunun indirilmesi gerek gibi bir şey okumuştum ama bulamıyorum. Ya da hurafe mi tamamen memtest86 DDR5 için yeterlidir diyebilir miyiz?
Bu makale imiş.

Pro değil de MT86PLUS indirmişim ben DDR5 için bunun indirilmesi gerek gibi bir şey okumuştum ama bulamıyorum. Ya da hurafe mi tamamen Memtest86 DDR5 için yeterlidir diyebilir miyiz?
Bu makale imiş.
Plus derken Memtest86'nın paralı versiyonunu kast ettiğiniz zanettim. Memtest86 ve Memtest86+ tamamen farklı yazılımlar biri kapalı kaynak ve PassMark tarafından geliştiriliyor diğeri açık kaynak anonim kişiler tarafından geliştiriliyor. Memtest86+'da makaledeki gibi ve GitHub repolarını inceleyince DDR5'i desteklediğini görüyoruz.
Memtest86 ise 2022'de sadece geliştirici sürümü için destekliyordu güncelde tam sürüm DDR5'/ destekliyor sitesinde de güncellemeler kısmından bakabiliriz.
Tercih olarak Memtest86+ daha iyi olabilir açık kaynak olduğundan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı