Memtest86 kaç saat sürer?

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Arkadaşlar sabah bilgisayarı açtığımda mavi ekran verdi Memory Management yazdı. Herhalde belleklerde sıkıntı var diyerek memtest86 yapayım dedim. 1 saat 45 dakika oldu daha hata bulmadı. Pass: 2/4 te %92 şuan. Daha kaç saat sürecek bu acaba? Normal mi bu kadar sürmesi? Memtest son sürüm technopat rehberindeki gibi yaptım.
İşlemci : Ryzen 5 2600
RAM : Corsair 2x8 2400 MHz Vengeance

Öncelikle RAM'i test etmeniz yerinde olmuş. Ancak bu değildir ki sorun sadece bundan ibaret. Son zamanlarda kurduğunuz bir yazılım da buna etken olmuş olabilir. Bozuk Windows dosyalarından tutun, disk hatalarına kadar bu soruna sebebiyet vermiş olabilir. Windows güncellemelerini kontrol edin var ise yapın. Ayrıca sisteme yeni eklediğiniz donanım var ise böyle hatalar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bir kereliğine mahsus böyle bir durum yaşamış da olabilirsiniz. Ekleme olarak kaç saat sürer konusunda belirli bir süre yok. 24 saat test eden gördüm. Ancak 1 saat 45 dakika civarında hata varsa bulmuş olması lazımdı diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Öncelikle RAM'i test etmeniz yerinde olmuş. Ancak bu değildir ki sorun sadece bundan ibaret. Son zamanlarda kurduğunuz bir yazılım da buna etken olmuş olabilir. Bozuk Windows dosyalarından tutun, disk hatalarına kadar bu soruna sebebiyet vermiş olabilir. Windows güncellemelerini kontrol edin var ise yapın. Ayrıca sisteme yeni eklediğiniz donanım var ise böyle hatalar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bir kereliğine mahsus böyle bir durum yaşamış da olabilirsiniz. Ekleme olarak kaç saat sürer konusunda belirli bir süre yok. 24 saat test eden gördüm. Ancak 1 saat 45 dakika civarında hata varsa bulmuş olması lazımdı diye düşünüyorum.
Kapatsam şimdi bir şey olur mu? Yoksa pass 4 olmasını bekleyeyim mi?

Beklemeye devam edin en azından RAM' de sorun olmadığını kanıtlamış oluruz. Ancak daha bilgili arkadaşlar gelmesini bekleyin. Onlar size benden daha çok yardımcı olacaktır.

Şuan böyle pass 4 bitince kapatacağım? Nasıl kapatmalıyım? Direk restart mı atmalıyım?
Bitti sanırım. Yaklaşık 4 saat sürüyormuş.

Dosya Ekleri

• 1571486705219..jpg
    1571486705219..jpg
    924,8 KB · Görüntüleme: 918
  • 1571488403001..jpg
    1571488403001..jpg
    656 KB · Görüntüleme: 757
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı