Memtest86 Manuel OC 32 GB DDR5 testi

Makaleler
4
Daha fazla  
Herkese merhaba. Bellekleri teknosadan almıştım 16GB*2 şeklinde. Model Kingston KF556C36-16. Memtest86 testi yapıyorum şuanda aldığımda yapmamıştım. Sormak istediğim nokta şu memtest86 testi yaparken OCsiz mi yapmam gerekiyordu testi? 4800 MHz CL36 olan bellekleri 6000 MHz CL30 yaptım memory timingsler de dahil oynama yaparak.

oyun oynarken 'pages not found' gibi bir mavi ekran aldım ama bu mavi ekran çok nadiren oluyor. AM5 platformuna VCORE voltaj sınırını maalesef 1.30V üzerine çıkarttırmadıkları için bu hatayı aldığımı düşünüyorum ve RAM ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Windows 11 en güncel sürümde. BIOS'u en güncel sürüme güncelledim F9a. (BIOS güncellememin nedeni DDR5 OC performansının arttığını yazmasıydı F9a sürümünde)

@deadfellow hocam müsaitseniz değerli bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?

Zentimings görüntüsü paylaşabilir misin?

Zentimings görüntüsü paylaşabilir misin?
Şuanda memtest86 testinte hocam. Bittikten sonra paylaşırım. Sizinle OC yaptığımızdan beri sorun yoktu aylardır sadece 2-3 kez mavi ekran verdi ve resetlemişti. Ben de bunu çok takmamıştım açıkçası.

AM5 anakartta nedense VCORE 1.3'dan yukarı çıkmıyor 1.35V yapmak istememe rağmen. Biter bitmez paylaşacağım zentimings görüntüsünü.

@deadfellow hocam şuanda Memtest86 'da 1 Pass oldu. 42 dakikadıe hata bulmadı. Sizce test devam etsin mi yoksa yeterli mi? RAMler daha 2-3 aylık. Sıfır alındı.

@deadfellow hocam Memtest86 testi yeni bitti. 4 testte de hata bulunmadı. ZenTimings ekran görüntülerini paylaşıyorum.

A2 slotu;

B2 slotu;

Bunlara ek olarak sistemin ve oyunun kurulu olduğu M2.SSD için de diagnostic scan işlemi yaptım Samsung Magician üzerinden ve herhangi bir sıkıntı yok.

Ayrıca memtest86 html sonuç raporunda da hiç bir hata yok;

@deadfellow

Dosya Ekleri

• image.jpg
    196,2 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Corrupted OS olabilir ya da Vsoc voltajını 1.25 ya da 1.3 seviyesine çekebilirsin.

Hocam selam. OC sonrası AIDA64 latency kaç çıkıyor acaba?

Hocam selam. OC sonrası AIDA64 latency kaç çıkıyor acaba?
Aida64 kullanmıyorum hocam . 3-3.5 saat memtest86 yaptım.memtest86 öneririm en sağlam bellek testerı kendisidir. CL30 değerim. BIOS güncelledikten sonra memtestte sıfır hata aldıktan sonra? 3-4 saat sisteme yük bindiren oyun oynadım, herhangi
Bir hata almadım. Ayrıca aldığım hata windows kaynaklı da olabilir. Bellek ile ilgili bir sıkıntı olsaydı memtestte çıkardı. 3 küsür saatte 4 testi de geçti.

Anladım hocam. Ben de halen cesaret edemiyorum RAM overclocka , Voltsj vb PC’ye zarar gelecek diye evham yapıyorum.

Bende de aynı işlemci ve anakart RAM var.

RAM 6000 cl32. Ne yapsam bilemedim.

Anladım hocam. Ben de halen cesaret edemiyorum RAM overclocka , Voltsj vb PC’ye zarar gelecek diye evham yapıyorum.

Bende de aynı işlemci ve anakart RAM var.

RAM 6000 cl32. Ne yapsam bilemedim.
RAM oc yapma sebebim de tamamen warzone. Sizden rica etsem warzone 2 dener misiniz hocam gpu usage nasıl? Ona göre oc yapayım. Oyunun boyutu da düşük.

İndirip denersiniz çok sevinirim.

WarZone arkadaş ısrar ettiği için girmiştim. WarZone garip bir oyun ara sıra CPU bottleneck olabiliyordu az da olsa. WarZone için OC yapmanız mantıksız. Ayrıca RAM'de CL değeri, MHz değeri etkilediği kadar memory subtimings değerleri daha etkili. RAM işine merak saldığım için epey araştırdım ve okudum.

Yanlış anlamayın ama sizi her DDR5 RAM konusu altında görüyorum. Eğer kendinizle ilgili bir sorun varsa konu açmanızı öneririm.

Korkma işi size kalmış. Ben bugüne kadar hep kurcaladım Intel konusunda tecrübeliydim AMD'ye yeni geçtiğim için destek aldım. Her türlü kurlamaya devam edeceğim.

Siz 1 ayı geçkin süredir RAM işine çok takmış durumdasınız 4-9 FPS arasında etkile(yebilir) eğer OC yaparsanız subtimingslerle beraber. Size ben BIOS ekran görüntülerini de attım. Artık bir karar verin ya yapın ya da yapmayın ve forumda RAM meselesinden çıkıp kafanızı rahatlatıp keyfinize bakın. Ben sadece Chrome'da takılsam bile OC yaparım çünkü sistem bileşenlerim, kasa hava akışım, işlemci soğutucum vs. her şey buna müsade ediyor.

Hocam açıkçası fps sıkıntım yok. Ama warzoneda Al Mazrah haritasında gpu kullanımı bazen 99 bazen 90 bazen 80 oluyor. Hani ram oc yapsam gpu kullanımını arttırabilir miyim tüm merak ettiğim bu. O yüzden sizden wz2 ricasında bulundum . Siz bilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…