Memtest86 sonuçları nasıl?

Mhmmdkklk

Hectopat
Anakart
asrock b450 pro 4
İşlemci
amd 5600
Selam arkadaşlar, RAM'larımı 3200 frekansta çalıştırdığımda sürekli mavi ekran alıyorum, düşürdüğümde ise herhangi bir mavi ekran olmadı şimdiye kadar.
RAM'lerim Hikvision Turbo 2*8 3200 MHz. Anakartım ise ASRock 450 Pro 4. Memtest yaptım çok fazla anlamadığımdan bilen arkadaşlar sonuçları yorumlayabilir mi çok sevinirim, RAM'leri yeni aldım eğer bozuksa iade edeceğim.

IMG_20221215_195922.jpg

Dosya Ekleri

• IMG_20221215_195940.jpg
    IMG_20221215_195940.jpg
    74,1 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_20221215_195947.jpg
    IMG_20221215_195947.jpg
    52,7 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_20221215_200050.jpg
    IMG_20221215_200050.jpg
    77,7 KB · Görüntüleme: 46
Bellekler sorunsuz diyebilirim, markası kötü ve kalitesiz bir ürün olduğu için overclock sırasında hata almana sebep oluyor.

Bu tarz markasız ve kötü bellek ve anakart ile overclock deneyimi kötü bitebilir.

Bu arada tuhafıma giden diğer olay ise belleklerden birisi SPD bilgisi vermeyi reddeder, bellekleri tek modül kurulumunda yeniden test etmeni öneriyorum.

Bellekler sorunsuz diyebilirim, markası kötü ve kalitesiz bir ürün olduğu için overclock sırasında hata almana sebep oluyor.

Bu tarz markasız ve kötü bellek ve anakart ile overclock deneyimi kötü bitebilir.

Bu arada tuhafıma giden diğer olay ise belleklerden birisi SPD bilgisi vermeyi reddeder, bellekleri tek modül kurulumunda yeniden test etmeni öneriyorum.
Cevabın için çok teşekkür ederim, konu hakkında fazla bilgim olmadı için dediklerini tam anlayamadım. Bellekleri tek tek mi test edeyim ?
Birde overclocktan kastettiğin üretim çıkışlı overclock ürünlermi anakartım gibi ?

Cevabın için çok teşekkür ederim, konu hakkında fazla bilgim olmadı için dediklerini tam anlayamadım. Bellekleri tek tek mi test edeyim?
Bir de overclocktan kastettiğin üretim çıkışlı overclock ürünler mi anakartım gibi?

Anakartın ve RAM kutusu üzerinde overclock gibi ibareler olabilir, ama yeterli ve dayanıklı faz ve VRM olduğunu düşünmüyorum. Bu işlem için bilindik markaların ürünlerini tercih etmek daha iyidir.

Bellekleri ayrı bir şekilde test edip sonuçları paylaşman daha iyi, mümkünse 2 saat test görsün her bellek, ilk testte hemen hata vermeyebilir.

Selam arkadaşlar, RAM'larımı 3200 frekansta çalıştırdığımda sürekli mavi ekran alıyorum, düşürdüğümde ise herhangi bir mavi ekran olmadı şimdiye kadar.
RAM'lerim Hikvision Turbo 2*8 3200 MHz. Anakartım ise ASRock 450 Pro 4. Memtest yaptım çok fazla anlamadığımdan bilen arkadaşlar sonuçları yorumlayabilir mi çok sevinirim, RAM'leri yeni aldım eğer bozuksa iade edeceğim.

Eki Görüntüle 1603984

Memtest testi gayet iyi mavi ekran kodları ne hocam.
Gereksiz ve bilinçsiz OC yüzünde olabilir.:D

Anakartın ve RAM kutusu üzerinde overclock gibi ibareler olabilir, ama yeterli ve dayanıklı faz ve VRM olduğunu düşünmüyorum. Bu işlem için bilindik markaların ürünlerini tercih etmek daha iyidir.

Bellekleri ayrı bir şekilde test edip sonuçları paylaşman daha iyi, mümkünse 2 saat test görsün her bellek, ilk testte hemen hata vermeyebilir.

Evet anakartın üzerinde overclock var, her işlemci serisine göre farklı değerker var, o zaman ne yapsam boş. 3200 de sürekli mavi ekran hatası, 3166 da herhangi bir sorun yok, acaba voltaj mı yükseltsem diyordum ama galiba oda çözüm olmacak. Ramleri yine denerim ama galiba sorun anakarttan. Teşekkür ederim cevabın için.

Memtest testi gayet iyi mavi ekran kodları ne hocam.
Gereksiz ve bilinçsiz OC yüzünde olabilir.:D
Galiba dediğiniz gibi hocam. 3200 mhz de sürekli mavi ekran 3166 da herhangi bir problem yok.

Evet anakartın üzerinde overclock var, her işlemci serisine göre farklı değerker var, o zaman ne yapsam boş. 3200 de sürekli mavi ekran hatası, 3166 da herhangi bir sorun yok, acaba voltaj mı yükseltsem diyordum ama galiba oda çözüm olmacak. RAM'leri yine denerim ama galiba sorun anakarttan. Teşekkür ederim cevabın için.

Galiba dediğiniz gibi hocam. 3200 MHz de sürekli mavi ekran 3166 da herhangi bir problem yok.

Evet hocam benim de RAM'ler öyle oluyordu bşos güncellemesi sonrası sorun çözülmüştü, bırakın öyle kalsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı