Çözüldü Memtest86 sonuçları nasıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Kocaeli/Gebze
RAM
16 GB Kıngston 3200 CL15 /16 GBCorsair 3200 MHZ CL15 Total 32 kullanıyorum.
Ekran kartı
Asus GTX 1080Ti OC
Anakart
Asus Z370-A Prime
İşlemci
8700K
Sistemimde 32 GB RAM bulunuyor. Sistemi ilk dizdiğimde 16 GB RAM ile dizmiştim. Bu 16'lık RAM'lar Dual channel olarak (2 ve 4.slot) çalışıyordu. Markası modelini de yazayım ki daha iyi anlaşılsın. (CORSAIR CMR16GX4M2C3000C15 VENGEANCE RGB DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB) DUAL (15-17-17-35) 1.35V Bellek) Daha sonrasında Anakartım ile uyumlu olan 2 adet RAM daha arıyordum ve (Kingston Hyperx Predator 16GB (2x8GB) 3000MHz DDR4 Ram HX430C15PB3K2/16) RAM'leri alıp 32 GB'ye tamamladım, 2021 yılında almışım Kingston RAM'leri ilave olarak hiç sorun da yaşamadım ta ki bu güne kadar. Daha sonrasında oyunlarda CPU ve GPU %100 oluyordu, özellikle CPU Loading ekranları da ve oyunun bazı esnalarında ya da uzun süre oynamalarımda CPU kullanımı %85-100 arası devam ediyordu takılmalar olmaya başladı. 5 Yıl önce sistemi dizdiğimde oynadığım oyunları test edeyim dedim, o gün bu gündür ilk defa problem yaşamaya başladım. (Star Wars: Battlefront 2 ve BF2042 gibi oyunlarda özellikle)

Gece Yatmadan Windows'un Bellek Tanılama aracını çalıştırdım, birkaç dakika sonra donanım sorunları bulundu gibi bir hata verdi, testin bitmesini bekledim. Masaüstünde Üreticinize başvurun diyordu.

Ardından Memtest86 yaptım ve sonuçları sizinle paylaşıyorum yardım gerekiyor. Testi XMP Açık bir şekilde yaptım kimileri kapatıp test yapınca hata almadığını söylüyor anlamadığım için sizlere soruyorum.

Test sonuçları ve resimler ektedir.

XMP kapatıp tekrar mı test edeyim ne yapacağım. Oyun harici hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Mavi ekran bile almıyorum. Oyunda iken sistemin toplam RAM kullanımına bakıyorum ne zaman 16 GB'a yaklaşıp diğer 16'ya ihtiyaç duysa shutter olmaya başlıyor, yani en azından bana öyle geldi.

Dosya Ekleri

• IMG_20230428_115721.jpg
    IMG_20230428_115721.jpg
    75,3 KB · Görüntüleme: 105
  • IMG_20230428_115622.jpg
    IMG_20230428_115622.jpg
    133,5 KB · Görüntüleme: 114
  • IMG_20230428_095901.jpg
    IMG_20230428_095901.jpg
    232,8 KB · Görüntüleme: 106
  • IMG_20230428_090256.jpg
    IMG_20230428_090256.jpg
    295 KB · Görüntüleme: 103
  • memtestsonuç1.png
    memtestsonuç1.png
    51,5 KB · Görüntüleme: 87
  • memtestsonuc2.png
    memtestsonuc2.png
    40 KB · Görüntüleme: 92
Çözüm
Sistemimde 32 GB RAM bulunuyor. Sistemi ilk dizdiğimde 16 GB RAM ile dizmiştim. Bu 16'lık RAM'lar Dual channel olarak (2 ve 4.slot) çalışıyordu. Markası modelini de yazayım ki daha iyi anlaşılsın. (CORSAIR CMR16GX4M2C3000C15 VENGEANCE RGB DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB) DUAL (15-17-17-35) 1.35V Bellek) daha sonrasında anakartım ile uyumlu olan 2 adet RAM daha arıyordum ve (Kingston Hyperx Predator 16GB (2x8GB) 3000MHz DDR4 Ram HX430C15PB3K2/16) RAM'leri alıp 32 GB'ye tamamladım, 2021 yılında almışım Kingston RAM'leri ilave olarak hiç sorun da yaşamadım ta ki bu güne kadar. Daha sonrasında oyunlarda CPU ve GPU %100 oluyordu, özellikle CPU loading ekranları da ve oyunun bazı esnalarında ya da uzun süre oynamalarımda CPU kullanımı %85-100 arası devam ediyordu takılmalar olmaya başladı. 5 yıl önce sistemi dizdiğimde oynadığım oyunları test edeyim dedim, o gün bu gündür ilk defa problem yaşamaya başladım. (Star Wars: Battlefront 2 ve BF2042 gibi oyunlarda özellikle)

Gece yatmadan Windows'un bellek tanılama aracını çalıştırdım, birkaç dakika sonra donanım sorunları bulundu gibi bir hata verdi, testin bitmesini bekledim. Masaüstünde üreticinize başvurun diyordu.

Ardından Memtest86 yaptım ve sonuçları sizinle paylaşıyorum yardım gerekiyor. Testi XMP açık bir şekilde yaptım kimileri kapatıp test yapınca hata almadığını söylüyor anlamadığım için sizlere soruyorum.

XMP kapatıp tekrar mı test edeyim ne yapacağım. Oyun harici hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Mavi ekran bile almıyorum. Oyunda iken sistemin toplam RAM kullanımına bakıyorum ne zaman 16 GB'a yaklaşıp diğer 16'ya ihtiyaç duysa shutter olmaya başlıyor, yani en azından bana öyle geldi.

Hocam RAM'lerin amel defteri kapanmış. XMP kapatıp da deneyin.
Sistemimde 32 GB RAM bulunuyor. Sistemi ilk dizdiğimde 16 GB RAM ile dizmiştim. Bu 16'lık RAM'lar Dual channel olarak (2 ve 4.slot) çalışıyordu. Markası modelini de yazayım ki daha iyi anlaşılsın. (CORSAIR CMR16GX4M2C3000C15 VENGEANCE RGB DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB) DUAL (15-17-17-35) 1.35V Bellek) daha sonrasında anakartım ile uyumlu olan 2 adet RAM daha arıyordum ve (Kingston Hyperx Predator 16GB (2x8GB) 3000MHz DDR4 Ram HX430C15PB3K2/16) RAM'leri alıp 32 GB'ye tamamladım, 2021 yılında almışım Kingston RAM'leri ilave olarak hiç sorun da yaşamadım ta ki bu güne kadar. Daha sonrasında oyunlarda CPU ve GPU %100 oluyordu, özellikle CPU loading ekranları da ve oyunun bazı esnalarında ya da uzun süre oynamalarımda CPU kullanımı %85-100 arası devam ediyordu takılmalar olmaya başladı. 5 yıl önce sistemi dizdiğimde oynadığım oyunları test edeyim dedim, o gün bu gündür ilk defa problem yaşamaya başladım. (Star Wars: Battlefront 2 ve BF2042 gibi oyunlarda özellikle)

Gece yatmadan Windows'un bellek tanılama aracını çalıştırdım, birkaç dakika sonra donanım sorunları bulundu gibi bir hata verdi, testin bitmesini bekledim. Masaüstünde üreticinize başvurun diyordu.

Ardından Memtest86 yaptım ve sonuçları sizinle paylaşıyorum yardım gerekiyor. Testi XMP açık bir şekilde yaptım kimileri kapatıp test yapınca hata almadığını söylüyor anlamadığım için sizlere soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
O ne demek ?
Şimdi sadece Kingston ramleri taktım Windows bellek tanılama sorun bulmadı ama Corsair ramlerde buluyor. Her ikisini de xmp kapalı denedim memtest yapmadım

@classy01 bro bir de sen bakar mısın ?

O ne demek ?
Şimdi sadece Kingston ramleri taktım Windows bellek tanılama sorun bulmadı ama Corsair ramlerde buluyor. Her ikisini de xmp kapalı denedim memtest yapmadım

@classy01 bro bir de sen bakar mısın ?
Bellek tanılama memtest86nın gelişmemiş bir hali. Memtest86 uzun sürüyor fakat daha iyi.
İslama yönelik referanslı minik bir kelime oyunu yaptım, amel defteri kapanması insan ölünce gerçekleşir. Günah ve sevapların yazıldığı defterdir İslama göre. Yani RAM ölmüş sanırım.

Bellek tanılama memtest86nın gelişmemiş bir hali. Memtest86 uzun sürüyor fakat daha iyi.
İslama yönelik referanslı minik bir kelime oyunu yaptım, amel defteri kapanması insan ölünce gerçekleşir. Günah ve sevapların yazıldığı defterdir İslama göre. Yani RAM ölmüş sanırım.
HPcam yazınca dedim o ne demek 😂 ben sonradan anladım hocam dediğini. Kingstonlarda sorun yok ama Corsairlerde var görünüyor. Benim anlamadığım 4ünü de takınca nasıl sistem 32 GB ram olarak kabul ediyor madem bozuksa neden sadece oyunlarda problem yaşıyorum

HPcam yazınca dedim o ne demek 😂 ben sonradan anladım hocam dediğini. Kingstonlarda sorun yok ama Corsairlerde var görünüyor. Benim anlamadığım 4ünü de takınca nasıl sistem 32 GB ram olarak kabul ediyor madem bozuksa neden sadece oyunlarda problem yaşıyorum
Normal kullanımda RAM haliyle o kadar kullanılmadığı için o hatalı bloklara o kadar denk gelmiyorsunuz demek bu. RAM bozuldu demek üstünde yangın çıktı ikiye yarıldı demek değil, üstündeki siyah küplerin içinde bulunan binlerce sektör yavaş yavaş bozulmaya başlıyor demek, orada bizim hata verdi dediğimiz kısımlarsa içine saklanan veriyi yanlış saklayıp çıktısını yanlış veriyor demek oluyor. Herhangi bir işi yaparken de karşınıza çıkabilir fakat oyunlar haliyle daha çok RAM abandığı için daha normal rastlamanız.
Belleklerin hepsini teker teker XMP kapalı test ettiniz değil mi ve belleklerin garantileri var mı?

Normal kullanımda RAM haliyle o kadar kullanılmadığı için o hatalı bloklara o kadar denk gelmiyorsunuz demek bu. RAM bozuldu demek üstünde yangın çıktı ikiye yarıldı demek değil, üstündeki siyah küplerin içinde bulunan binlerce sektör yavaş yavaş bozulmaya başlıyor demek, orada bizim hata verdi dediğimiz kısımlarsa içine saklanan veriyi yanlış saklayıp çıktısını yanlış veriyor demek oluyor. Herhangi bir işi yaparken de karşınıza çıkabilir fakat oyunlar haliyle daha çok RAM abandığı için daha normal rastlamanız.
Belleklerin hepsini teker teker XMP kapalı test ettiniz değil mi ve belleklerin garantileri var mı?

Garantileri yok ve teker teker etmedim, 4'ü takılı iken Memtest yaptım ve XMP açıktı 4. slota takıp teker teker Memtest yapıp size dönüş yapayım isterseniz?

Bu arada Kingston marka RAM'ler Memtest86'dan başarıyla geçti hiç hata vermedi. Sırada Corsair RAM'leri test etmeye geldim. Konu hala güncel!

Kingston RAM'ler Memtest'ten başarıyla geçti. Corsair RAM'in bir adeti ise Windows bellek tanılamada sorun bulunca, Memtest'e onu da soktum. Bol bol error verdi sorunlu RAM'i buldum testi direk kapattım. Görünen o ki 32 GB RAM'den 16'ya düşeceğim. Elimde şu an 8 GB olarak 3 RAM var. 3'ünü de taksam bu sefer Dual channel çalışmayacak...

Dosya Ekleri

• kingston2memtestpass2.png
    kingston2memtestpass2.png
    21,9 KB · Görüntüleme: 40
  • kingston2memtestpass1.png
    kingston2memtestpass1.png
    41,2 KB · Görüntüleme: 42
  • kingston1memtestpass2.png
    kingston1memtestpass2.png
    21,7 KB · Görüntüleme: 38
  • kingston1memtestpass.png
    kingston1memtestpass.png
    40,9 KB · Görüntüleme: 42
  • corsair1memtestpass2.png
    corsair1memtestpass2.png
    22 KB · Görüntüleme: 39
  • corsair1memtestpass1.png
    corsair1memtestpass1.png
    40,9 KB · Görüntüleme: 31
  • SON Corsair RAM Bozuk olan.jpg
    SON Corsair RAM Bozuk olan.jpg
    233,5 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
Garantileri yok ve teker teker etmedim, 4'ü takılı iken Memtest yaptım ve XMP açıktı 4. slota takıp teker teker Memtest yapıp size dönüş yapayım isterseniz?

Bu arada Kingston marka RAM'ler Memtest86'dan başarıyla geçti hiç hata vermedi. Sırada Corsair RAM'leri test etmeye geldim. Konu hala güncel!

Kingston RAM'ler Memtest'ten başarıyla geçti. Corsair RAM'in bir adeti ise Windows bellek tanılamada sorun bulunca, Memtest'e onu da soktum. Bol bol error verdi sorunlu RAM'i buldum testi direk kapattım. Görünen o ki 32 GB RAM'den 16'ya düşeceğim. Elimde şu an 8 GB olarak 3 RAM var. 3'ünü de taksam bu sefer Dual channel çalışmayacak...
Nasipsizlik olmuş hocam, aynı Ramden bulmaya çalışın şanslıysanız belki pahalı da olsa bir tane çıkartırsınız, ya da eldekini satıp çift satın alın.

Nasipsizlik olmuş hocam, aynı Ramden bulmaya çalışın şanslıysanız belki pahalı da olsa bir tane çıkartırsınız, ya da eldekini satıp çift satın alın.
Bir şey sorucam hangi memtest konusuna baksam insanlar hep Mavi ekran yediği için ramleri test etmişler. Ben ise bugüne kadar bir kere yedim o da m2 ssd yüzünden. Ben hiç mavi ekran yemiyorum. 32 GB takılıyken hiç 16 GB'y geçtiğini görmedim zaten, NZXT uygulaması 7/24 açık olduğu için anlık görebiliyorum. Şuan bile 4 rami de takınca 32 yi görüyor. XMP de açık hiç bir sorun yok. Dediniz ya belirli bir seviye sonrası RAM de sorunlar başlıyor diye, o aşamaya kadar nasıl geliyor olabilir 16'yı daha hiç geçmedi.. Acaba bozuk olan Corsair kiti mi ilk 16'GB lık kısım. Anlayamadım gitti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı