Çözüldü Memtest86 XMP açıkken hata çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

forfaceitt

Decapat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 32GB (2x16GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram
SSD veya HDD modeli
KIOXIA 1TB Exceria Plus Serisi NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 4060 TI WINDFORCE OC 8GB
Anakart
GIGABYTE H610M H V2 Intel
İşlemci
Intel Core i5 12400F
Vatan Bilgisayar'dan INTEL I5 12400F-H610M H V2-RTX 4060 TI-1TB M.2 SSD-16GB fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bu linkteki sistemi RAM'lerini 32 GB Ripjaws yapıp satın aldım ve sistem elime geçeli henüz tam olarak bir hafta oldu. RAM hariç tüm parçaların testini yapmıştım bir sorun yoktu. Dün CS2 bilgisayarımda açık bir şekilde duruyorken ikinci kez sistemim kendini resetleyince Memtest'te test yaptım ve XMP açıkken Pass2 test 7'de 8 adet, Pass4 test 3'te 8 adet, olmak üzere toplam 16 tane hata aldım. XMP kapatıp yapınca ise herhangi bir sorun olmadı. Fakat doğal olarak XMP ile ulaşabildiğim değerlerde kullanmak istiyorum. Test sonuçlarını ekte paylaştım. Sorun nerede olabilir ve çözmek için ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Diğer değerleri değiştirmek için XMP açın, sonra voltajı elle 1.35'e frekansıda 3200'e çekin.Bir nevi özel xmp yazdınız diyebiliriz.
Testlerle uğraşmaktan fırsat bulup konuya dönüş yapamamışım. Başka bir sistemde ramlerimi XMP açarak test ettim ve herhangi bir sorun çıkmadı. Tüm sistemi garantiye yollamakla uğraşmamak için de dediğiniz gibi manuel şekilde voltaji 1.35 frekansi 3200 memory channels timing kısmındaki değerleri de cas latency yani Cl değerlerinden başlayıp tRC değerine kadar 16-18-18-38-56 şeklinde ayarlayıp tekrar memtesti uyguladım ve herhangi bir hata vermedi. Kullanmaya henüz fırsat bulamadım ama memtestte hata vermediğine göre kullanırken de hata vermez diye düşünüyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim çözümü bu mesajda detaylı açıkladığım için benzer sorun yaşayan olursa diye çözüm olarak bunu işaretliyorum.

Diğer değerleri değiştirmek için XMP açın, sonra voltajı elle 1.35'e frekansıda 3200'e çekin.Bir nevi özel xmp yazdınız diyebiliriz.

Testlerle uğraşmaktan fırsat bulup konuya dönüş yapamamışım. Başka bir sistemde ramlerimi XMP açarak test ettim ve herhangi bir sorun çıkmadı. Tüm sistemi garantiye yollamakla uğraşmamak için de dediğiniz gibi manuel şekilde voltaji 1.35 frekansi 3200 memory channels timing kısmındaki değerleri de cas latency yani Cl değerlerinden başlayıp tRC değerine kadar 16-18-18-38-56 şeklinde ayarlayıp tekrar memtesti uyguladım ve herhangi bir hata vermedi. Kullanmaya henüz fırsat bulamadım ama memtestte hata vermediğine göre kullanırken de hata vermez diye düşünüyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim çözümü bu mesajda detaylı açıkladığım için benzer sorun yaşayan olursa diye çözüm olarak bunu işaretliyorum.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…