Memtest'i Hatasız Geçen Bellekler AIDA64'de Hata Veriyor

@Tolga Samet MSI kendi sitesini güncellemesi lazım. Anakartın destek sayfasında 3. nesil Ryzen QVL listesindeki maksimum RAM destek hızı ile yukarıda anakartın ana sayfasındaki değer örtüşmüyor. 4000 MHz kit RAM'de taksan sitedeki QVL verileri ışığında en fazla 3866 MHz destekleyeceği görülüyor.

Kanka, o RAM'ler o frekanslara çıkamaz hadi cıktı o anakart 3466 MHZ kadar destekliyor. Zorlama XMP ac çalışıyorsa devam et.

@Lemi Galip Destekleme konusunu üst mesajda yazdım zaten. Hata vermediklerine göre çıkabiliyorlar. Voltajlarla ilgili problem var sanırım. Bu gece neyle uğraşacağım belli oldu.

Şimdilik bellekler 3466 MHz'de problemsiz çalışıyor. XMP değerlerini bozmamak için voltaj veriyorum fazladan. AIDA64 testini problemsiz geçti.

@CJack60 Avexir olan bellek de stock olarak 2400 MHz CL17 çalışıyor ancak fazladan performans göz çıkarmaz. Ben de dengeyi bulmaya çalışıyorum. Zaten Ryzen sistemi 2400 MHz'de kullanmak karşısına geçip küfretmekten farksız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…