Memurlar sakal bırakabilir mi?

Bir memur emeklisi olarak memur sakal bırakamaz velevki bırakanlar görülsede mevcut iş yerindeki idari amirlerin müsemahasından kaynaklanır o amir hakında da şikayete konu olursa onun hakkında da disiplin cezası uygulanır.

Birader benim cevaplarıma beğenmedim atıyorsun ilk önce attığın şeyi oku

Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı
Kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir), temiz bakımlı ve taranmış olur.
İbare; (Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz.) Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez.

Ben attığım şeyi okudum da sen bir daha bak istersen. Hatta direkt senin verdiğin linkten alıntılıyorum, yine yarım yamalak okuma diye yeşil işaretledim sana. Dediğin şeylerin hepsi danıştay kararıyla iptal edildi ve mevzuata işlendi.

Son düzenleyen: Moderatör:

O sadece saç için geçerli. Saçta yasağı esnetmeye gidildi. Memur-sen üyeleri bazı yerlerde sakal bırakabiliyor, iş de kıyafet yönetmeliğinde esnetmeleri var. Ha bundan bahsediyorsan anlarım da sen direkt yönetmelik diyorsun. Hiç sakallı polis veya asker gördün mü?

Konu başlığı asker polis değil zaten arkadaş düz memur diye sormuş. Düz memur için devletin resmi yönetmeliğide budur.

Al bak yine senin paylaştığın linkte ne diyor:
Madde 2 – Bu Yönetmelik, genel ve katma bütçeli kurumlar, mahalli idareler, döner sermayeli kuruluşlar ve kamu iktisadi teşebbüsleri ile bunların iştirakleri ve müesseselerinde çalışan her sınıf ve derecedeki memurlar, sözleşmeli ve geçici görevle çalışan personel ile işçilerin kılık ve kıyafetlerinin düzenlenmesine ilişkin esasları kapsar.

Ben olayı anlattım. Eğer Memur-Sen sendikasına üyeyse bir memur, orada esnetilme yapılabilir. Tabii bu bazı yerlerde geçerli.

ğ) (Değişik ibare:RG-26/1/2019-30667) Botveya ayakkabılar daima temiz ve boyalı bulundurulur. Resmi üniforma ile büro hizmeti yapan personel, görev anında kışlık elbise ile bot yerine bu Yönetmelikte şekil ve özellikleri belirtilen ayakkabıyı giyebilirler.

h) Her türlü sakal ve bıyık bırakılamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilir. Favoriler kulak deliği hizasını geçemez. Ancak görevin özelliğine göre ve en üst birim amirinin izni ile bu hususlar serbest bırakılabilir.

Anlaşıldığı üzere sakal bırakılamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…