Memurluğa başlamadan önce program öğrenmemiz gerekir mi?

726561

Picopat
Merhaba arkadaşlar,
Memurluğa başlamadan önce program öğrenmemiz gerekir mi? Gerekirse hangi programları öğrenmeliyim?

Gerekir mi orası tartışılır. Fakat dışarıda o kadar çok işsiz gezen üniversite mezunu varken hala Excel sayfasında sıralama yapamayan, iki sütun arasında ki toplama, çıkarma mantığının nasıl çalıştığını idrak edemeyecek becerisizlikte memurlarla çalışıyorum.

Lütfen öğrenin. Her zaman işinize yarar.

Moderatörüm, LibreOffice kullanıyorlar mı? Ücretsizmiş. Word ve Excel ücretli mi?

LibreOffice pek kullanmıyorlar ama girilen kuruma göre değişebilir de. Genel olarak Microsoft Office kullanıyorlar. Word, Excel, biraz da PowerPoint bilmeyen orada iş yapamaz zaten.

Bazen kurumlara özel öğrenilmesi gereken uygulamalar ve sistemler oluyor onlar da zaten işe girmeden öğrenilecek şeyler değil.

Moderatörüm, LibreOffice kullanıyorlar mı? Ücretsizmiş. Word ve Excel ücretli mi?

Web üzerinden kullanımı ücretli değil, onun harici uygulama kullanımı lisans gerektiriyor elbette. Web kullanımı, uygulama kullanımı kadar kapsamlı değil. Devlet dairelerinde LibreOffice kullanıldığını görmedim şimdiye kadar.

Hocam işe girmeden öğrenilecek şeyler değilse. Öğrenmem gerekir mi soruyorlar mı? Endişeleniyorum program bilmiyor diye işe almazlar diye. Yoksa ofis de öğretiyorlar mı?

Hocam işe girmeden öğrenilecek şeyler değilse. Öğrenmem gerekir mi soruyorlar mı? Endişeleniyorum program bilmiyor diye işe almazlar diye. Yoksa ofis de öğretiyorlar mı?

Kurumların kullandıkları siteleri, sistemleri vs. öğrenmek için önce işe girmen ve yetkileri alman gerek sonuçta o yüzden onları öğretmek zorundalar fakat ofis programını bilmeni bekliyorlar. Ofis programı öğrenmek de zor değil en azından temelleri izleyerek öğrenin. Word ve Excel artık şart.

Bazı devlet kurumlarının kendi kullandıkları websiteler veya programlar oluyor, örneğin Orman Genel Müdürlüğü "ORBİS" adında bir panel kullanıyor. Bunları zaten işe başladığınızda öğreniyorsunuz zamanla.

Nereden öğreneceğim hocam? Kurcalayarak öğrenmeye başladım Word'u neredeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…