Size şöyle örnek vereyim: Steam'de bir oyun oynuyorum, durmadan saate bakasım geliyor veya durmadan telefonun şarjına bakasım geliyor, bilgisayarın ısısına bakasım geliyor. Resmen hayat zevkimi yiyip bitiriyor.
Size şöyle örnek vereyim: Steam'de bir oyun oynuyorum, durmadan saate bakasım geliyor veya durmadan telefonun şarjına bakasım geliyor, bilgisayarın ısısına bakasım geliyor. Resmen hayat zevkimi yiyip bitiriyor.
Büyük ihtimal ile yaptığınız iş çok ilginizi çekmiyor. Zaman geçirmek için yapıyorsunuz ve dikkatiniz kolay dağılıyor. Çok önem verdiğiniz bir şey yaparken oluyor mu?
Çözülmesi zor bir dert değil. Oyuna iyice odaklanın. Oynadığınız oyundan zevk almıyor olabilirsiniz. Farklı oyunlara yönelin. Örneğin ben de oyunda sıkıcı bir diyolağa rastladıysam pek ilgilenmiyorum orayla. MSI Afterburner mı kullanıyorsunuz bilmem ama oyun içinde kapatın. İster istemez ekran kartım kaç derece diye merak edip bakabiliyorsunuz.
Bence yaptığınız şeye odaklanamıyorsunuz. Mesela oyun oynuyorum dediniz, demek ki oynadığınız oyun sizi o kadar da sarmıyor. Oyun oynarken sürekli ekran kartınızı işlemcinizi kontrol etmenize de gerek yok. Arada sırada bir terslik var mı diye sıcaklık ve fps değerlerine baksanız yeter.