İyi günler, bu routera sahibim. Ev internetim Superonline 500/50 Mbps. Recep hocamın rehberine göre çok kolay bir şekilde kurulumu yaptım. SQM kurup aktif hale getiriyorum ve hızımı 400Mbps (400000 Mbps) ayarlıyorum ancak yaptığım testlerde hızımın 85-90 Mbps'i geçemediğini görüyorum. Hız olarak ne belirlediysem de gördüğüm en fazla hız 85-90 Mbps. SQM kapalıyken 450-500Mbps'lere tekrar ulaşabiliyorum. Hardware Flow ve software Flow her ikisini de denedim ancak olmadı. Hatta hiçbirini seçmedim ki zaten SQM açıkken bunların direk devre dışı kaldığı söyleniyor. Stok Firmware ile QoS ayarı yaparak hızı 200Mbps ayarladığımda hem bu hıza ulaşabiliyordum hem de Bufferbloat sonuçlarım a veya a+ çıkıyordu. Araştırmalarım sonucu elimdeki bu routerın işlemcisinin SQM açıkken maksimum bu hızlara ulaşabileceğini söylüyor ama beni tatmin etmedi bu durum. Stok Firmware ile daha iyi sonuç alıyorken SQM ile bu yaşadıklarım saçma geliyor. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi sosyaller dilerim.
Amacın Bufferbloat'ı düzeltmek ise bir dene bence ama işlemci gücü yetmediğinden bu sorunu anca yeni ve güçlü bir cihaz alarak çözebilirsin MR90X modeli 500 Mbit internet için yeterli ama 1000 Mbit'te mini PC routera ihtiyacın var.
Router güvenlik duvarı Pfsense mini PC MI4005L 4'üncü Nesil Intel Core i3 – 4005U Processors, Using Pfsense AS Router/güvenlik duvarı, x86 mini PC Linux (Barebone) : Amazon.com.tr