Merkez telefoncu güvenilir mi?

Dostum, bunlar sayfalarında süresiz IMEI kaydı pazarlıyorlar. Süresiz IMEI kaydı diye bir şey yok. Sattıkları cihazlar sıfır mı, kurcalanmış ikinci el cihazlar mı bilemiyorum.

Ben de Dubai'den aldığım 14 Pro'yu yurtdışında kullanıyorum. Türkiye'ye geldiğim zamanlar da 4+4 olayından faydalanıyorum. Yurtdışına gidip gelen biri aracılığıyla getirttirmen daha iyi olur ama öyle de taksit işini nasıl çözersin bilmiyorum.

IMEI kaydı satan telefoncu sayfasını bulursan hiç bulaşma. Oralar gerçek telefoncu değil bizzat kendim gördüm yakınlarda olan bir yerdi adamla konuştum, bu tür kişilerin hepsi telefoncuların sayfalarını kopyalayıp IMEI kaydı satmaya çalışıyor. Bunun iki yöntemi var; 1.si Nisan ayında kapanan IMEI'leri açmak için basit bir yöntem olan fiziksel simi E-SIM kullanmadan 2.IMEI'ye geçirme yöntemi. Bunu 600-700'e satıyorlar böylece bilmeyen adam güvenilir falan diyor ama aslında 5 dakikalık bir işlem bile değil
2.si ise düz dolandırıcılık olan sınırsız kayıt. paranızı alıp engel atıyorlar. Akrabalarına falan da güvenilir diye yorum attırıyorlar. 50-80bin gibi 2 haneli olur daima takipçileri. Bu sayede bot bastığını anlayabilirsin.

Yurt dışından gelince kayıtsız telefon kapanmıyor diyorlar bu doğru mu? Etrafımda yapan var ama hala mantığını tam anlamadım. Adam Trabzon'da yaşıyor. Gürcistan 2 saat yol zaten oraya geçiyor kayıt yapıp geri geçiyormuş Trabzon'a. Biliyorsanız açıklayabilir misiniz?

Öyle bir şey yok. Ben Hollanda'da yaşıyorum, Dubai'den aldığım telefonu Türkiye hariç dünyanın her yerinde kayıt mayıt yapmadan istediğim hattı takıp kullanabiliyorum. Türkiye'ye ailemin yanına geldiğimde Hollanda'da aldığım Vodafone hattımı kullanıyorum. Hat Hollanda hattı olmasına rağmen Türkiye'de sinyal verdiğinizde BTK süreyi başlatıyor. Sim başına 4 ay. Uzatma ancak ikametinizi Türkiye dışında yaşadığınız yere alırsanız oluyor, ancak ben almadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…