Merkezi yerleştirme puanı ile bir üniversiteye geçilir mi?

Evet. Tek seferlik başka bir okula geçme hakkınız var. Aranan şart ise puanınızın gitmek istediğiniz okulun sınava girdiğiniz dönemdeki taban puanından yüksek olmasıdır.
Teşekkür ederim sabahtan beri cevap verecek birini bekliyordum. Peki 2 yıllık mı 4 yıllık mı gidebiliyorum? Başvuruyu nasıl yapıcam? Benim dönemimde TYT ve AYT yoktu YGS LYS vardı hangi puan türlerine bakıcam biraz daha yardımcı olabilir misiniz?

2 den 4'e veya 4'ten 2'ye gidebiliyorsunuz fark etmez. Aranan tek şart puan şartıdır. Puanınız karşıladığı sürece istediğiniz okulda istediğiniz bölüme gidebiliyorsunuz. Ama bu sadece tek seferlik oluyor. Birde eğer memnun kalmazsanız seneye geri gelme hakkınız var. Başvurular belirli tarihler arasında oluyor. Dönem başında kayıtlar açılır. Gideceğiniz okulun sitesinden takip etmeniz gerek. "Merkezi yerleştirme puanı yatay geçiş" diye kayıt duyurusu açarlar. Orada istenen belgeler hakkında bilgi verilir. Her okulun başvuru süreci farklı oluyor. Bunu takip etmeniz gerek. Ben size ayrıca buraya YÖK yazısını da atıyorum. Oradan da okuyabilirsiniz.

Örnek olması açısından Akdeniz Üniversitesinin duyurusunu atıyorum. Bu şekilde duyururlar.
Ek Açıklama 2020-08-13 162708.png

2 den 4'e veya 4'ten 2'ye gidebiliyorsunuz fark etmez. Aranan tek şart puan şartıdır. Puanınız karşıladığı sürece istediğiniz okulda istediğiniz bölüme gidebiliyorsunuz. Ama bu sadece tek seferlik oluyor. Birde eğer memnun kalmazsanız seneye geri gelme hakkınız var. Başvurular belirli tarihler arasında oluyor. Dönem başında kayıtlar açılır. Gideceğiniz okulun sitesinden takip etmeniz gerek. "Merkezi yerleştirme puanı yatay geçiş" diye kayıt duyurusu açarlar. Orada istenen belgeler hakkında bilgi verilir. Her okulun başvuru süreci farklı oluyor. Bunu takip etmeniz gerek. Ben size ayrıca buraya YÖK yazısını da atıyorum. Oradan da okuyabilirsiniz.

Örnek olması açısından Akdeniz Üniversitesinin duyurusunu atıyorum. Bu şekilde duyururlar.Eki Görüntüle 638064
Peki başvuracağım bölümün 2017 puanlarını mı baz alıcam 2020 puanlarını mı? Ben 2017 girişliyim ya.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı