MERN Stack uygulaması nasıl gerçek bir sunucuda çalıştırılabilir?

ghostrider21

Centipat
Daha fazla  
Frontend kısmında React, backend kısmında ise Node.js ve MongoDB kullandığım uygulamamı ücretsiz bir şekilde Vercel ve Render üzerinde barındırıyordum.

Ancak hem biraz sunucu işlerini öğrenmem, hem de Render'in backend uygulamamı 20-30 saniyede ancak ayağa kaldırması sebebiyle parasını ödeyip gerçek bir sunucuda barındırmaya karar verdim.

Ancak henüz yolun başında bir geliştirici olduğumdan bunu nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum.

Araştırmam gereken anahtar kelimeler neler? Node.js ve MongoDB'den oluşan bir backend nasıl yayına alınabilir? React uygulamasını da Build almam gerekiyor zannedersem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Araştırmam gereken anahtar kelimeler neler?
Çok zor değil, "Deploy react app with node" diye aratırsanız bulursunuz. React uygulamasına proxy bilgisi ekleniyor ve cors kullanılıyor.

Özetle genelde yaptığınız gibi uygulamaları yan yana 2 klasörde barındırıyorsunuz, sonra package.jsondan vs. birlikte çalışmalarını ayarlayabiliyorsunuz. Veya direkt node uygulamasından da servis edebiliyorsunuz.

Deploy etmeyi kastetmiyorum hocam. Test amaçlı değil de, gerçek kullanıcıların kullanımına açacağınızı düşünün. Satın aldığınız host ve domain üzerinde yayınlamaktan bahsediyorum.

Hocam ben de ondan bahsediyorum. Deploy etmek derken hosta yüklemek anlamında. Ama tam olarak neyi öğrenmek istediğinizi anlamadım. Domain hosta bağlıysa zaten size port bilgisini verir, env'den vs alıp çalıştırtırsınız uygulamayı, veya çalışması için gereken komutu hosta verirsiniz o da açar. Diğerlerinden farklı bir yanı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…