Regalor
Decapat
Hocam hala silifkede misiniz memnun musunuz oradan.
Evet Silifkdeyim. Ne konuda soruyorsunuz? Herkesin ihtiyacı farklıdır sonuçta.
Hocam hala silifkede misiniz memnun musunuz oradan.
Evet silifkdeyim. Ne konuda soruyorsunuz? Herkesin ihtiyacı farklıdır sonuçta.
Yok ben silifkeliyim de ondan soruyorum ama tabii silifkede yasamiyorum trakya tarafinda yasiyorum birkaç gun once silifkedeydim bir sorayim dedim memlektimizden memnun kaldınız mı diye çünkü silifke önceden boyle değildi şimdi çok gelişti.
Dürüst olalım her yerde olduğu gibi buranında artı ve eksileri var. Mesela bayağı potansiyelli bir yer. Gerek doğası denizi filan gerekse tarihi açıdan çok zengin. Roma'dan kalanlar, çeşitli sahilleri, koyları... Ancak kabul edelim potansiyelinin çeyreğin de bile değil şu an. İyi bakılsa net söylüyorum en iyi tatil yerlerinden veya Akdeniz'in en iyi ilçerinden olabilir. Bir kere en basitinden çilek ve yoğurduyla tescilli ama adamakıllı silifke yoğurdu satan yer yok neredeyse. Genel olarak son yıllarda yerli, yabancı göç almış ayrıca gelişimi son yıllarda artmış zaten. Maalesef göçler yüzünden fiyatlar çok çok artmış büyükşehir de oturuyoruz gibi kira veriyoruz. Şu an genel olarak baktığımızda bu haliyle bile çoğu ilçeye göre gelişmiş ilçe sayılabilir aslında ama dediğim gibi potansiyeli yansıtmıyor şu an. Başka ne açıdan yorum istersiniz yazarım.
Önceden silifke böyle değildi sadece yerlileri yaşardı bu ırmak kenarında 2 tane kafe vardı Atatürk bulvarında marka marka ve LC Waikiki'den baska bir şey yoktu susanoğlu ile taşucunda Rus akımı yoktu taşucunda yerliler yaşardı sadece Ankara Karaman Konya adanalılar grlirdi artık yurt dışındanda geliyor ama kendini geliştirmis ve geliştirmeyede devam ediyor umarım memleketim silifke değer gördügu yere gelir.
Mesele turistden çok bakım. Yani merkezden ırmak geçiyor, dört bir tarafında tarihi eser ve deniz var ama bunlara rağmen çok gelişmiş değil çünkü bu nimetleri değerlendirememişler. Şu an gelişim için bu eksiklerden çok bina yapımına odaklanıyorlar. Bence Mersin'in en iyi ilçelerinden biri olabilir aslında ama işte... Ne diyelim umarım hepimiz için iyi olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.