Mesaj düzeltme niye var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
82
Yer
ε
Şu mesajımı düzeltmek için imkanım olduğu halde düzeltme süresi dolmadan yazım yanlışı cezası vermek ne derece doğrudur? Mesajı düzeltme seçeneği ne için vardır? Eski mesaja yenilerini eklemek, mevcut olanı silmek ve göze çarpan yazım yanlışları düzeltmek için var diye biliyordum. Meğer bunların hiçbiri düzeltme süresi dolmadan ceza almamak için yeterli değilmiş. Yazım yanlışı bulunan mesajı üyenin düzeltmesine fırsat tanımadan üyeye niye ceza verilir? Bu aldığım yazım yanlışı cezası normal ise site üyelere mesaj düzeltme imkanı tanımasa da olur. Çünkü öyle de böyle de ceza almaya devam edeceğiz.

Ne zaman verilmiş ceza?

Çok haklı bir isyan. Hatta sizin mesajınızı ben alıntıladım. Ben de ceza yedim. Hızlı bir şekilde alıntıladım. Yazım yanlışını görmeden direkt ben de ceza yedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden mod olan biri olarak yazıyorum, bir üye mesajı yazdıktan sonra ceza hemen verilmez. Kısa mesajlar için 2-3 dakika, uzun mesajlar için 5-6 dakika bekleniyordu bir umut mesajını düzenler diye.

Seninki sanırım kısa mesaja giriyor ve 3 dakika geçmiş. Üstünde tartışılacak bir konu, ceza verilip verilmesi de inisiyatife kalmış bir durum olarak değerlendiriliyor.

Ben 2 dakika içerisinde yedim. Hemen o mesajı nasıl anlayabilirdim yanlış olduğunu? Adam benden 1 dakika önce yazmış. Hemen cevap verme durumunda böyle bir şey yedim. Zaten attığımız mesajlar her zaman 20 saniye sonra gözüküyor genellikle. Bunu nasıl düzeltebilirdim?

@Jira Ben çoğu mesajımı ilk attığım halde bırakmam sürekli düzenlerim. O mesajımı da düzenleyecekken bir baktım cezalıyım. Yani hep yaptığım şeyden kaynaklı ceza almak garibime gitti. Kasıtlı bir durum olduğunu sanmıyorum. Bunun tekrar edip etmeyeceği konusunda endişeliyim sadece çünkü bunu dediğim gibi hep yapıyorum.

Eğer mesajı düzeltmek için üyelere bir süre verilmişse o süreyi sonuna kadar kullanmak üyelerin hakkıdır. Ceza verilecekse de o sürenin sonunda verilmelidir.(Yanlış bilgilendirme gibi istisnai durumlar hariç)

Eğer düzeltme süresi sonunda hala yazım yanlışı içeren mesajım olduğu gibi duruyor olsa ve ceza yemişsem sesimi çıkarmaz cezama razı olurdum.

Bir keresinde bir cümle yazmıştım sonra bir hata yaptığımın farkına vardım. Tam düzenlerken çat diye ceza yedim. Sonra düzenle butonu falan yok oldu tabi.

3 dakika evet, az bir süre ama herkesin mesaj düzenleme süresinin bitmesini beklerlerse de olmaz. Cezayı veren arkadaş hızlı davranmış, yapacak bir şey yok.

Forumun şimdiki yoğunluğu içerisinde her kişiye 3 dakika beklese tam zamanlı işte çalışır gibi zaman harcaması lazım moderatör arkadaşın. Zira böyle belki yüzlerce veya binlerce aktif üye var. 100 üyeyi böyle beklese 300 dakika yani 5 saat eder düz hesaptan

Tabii ben bekliyordum genellikle orası ayrı fakat moderatör konuya girdiğinde hatalı mesaj görürse düzenleyip gereken uyarıyı yapmakla sorumlu.

Mecburen önceden mesajı hatasız bir şekilde atmak ve kontrol etmek lazım ceza yememek için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…