Mesajlaşma uygulaması nasıl yapılır?

Yer
Anaheim, Los Angeles, CA
Daha fazla  
Merhabalar,

Bir mesajlaşma uygulaması yapmak istiyorum. Hiçbir arayüz vs. olmayacak. Sadece bomboş bir terminal ekranı. Komutlarla kullanılmasını istiyorum. Mesela .connect [ID] yazınca istenen kanala bağlansın, .create falan yazınca kanal kursun falan. .end yazana kadar bu kanal da devam etsin. Oturum kapatılınca da içinde ne var ne yok hepsinin tarihe karışmasını istiyorum. Yanlış anlamayın, amacım illegal bir şeyler yapmak değil. Sadece eğlence amaçlı yapıyorum. Arkadaşlarımla konuşurduk ara sıra falan. İnternette istediğime en yakın bu siteyi bulabildim. Tam istediğim gibi ancak kaynak kodlarına baktığımda tüm hevesim söndü Bir de mümkünse arada vekil sunucu vs. olmasın. Direkt bağlantıyı gerçekleştirelim. P2P tarzı. Böyle bir şey mümkün müdür? Hangi dille yazmak gerekir? Şimdiden teşekkürler.

Java Script, Python vs. Ancak size bunu buradan anlatmamız mümkün değil. İnternette detaylı videolar var.

Web için JavaScript, masaüstü için Python, mobil için Java'yla yapabilirsiniz.

Öncelikle bir dil belirle daha sonra o dili ve temel network yapılarını öğren. Başlamadan şunu söyleyeyim herhangi bir sunucu olmadan olmaz olsa bile sağlıklı bir yapı olmaz, senin oluşturacağın kanallar(sessionlar) bir sunucuda oluşturulup oradan dağıtım yapılmalı. Teknoloji olarak çok fazla alternatif var direkt raw soket yapısı ilede yapabilirsin(TCP, UDP) web server da kullanabilirsin ya da yüksek seviye web üzerinden aktarıcı teknolojileri de kullanabilirsin websocket ya da socket.io gibi bunlar dışında biraz eskimiş bir yapı olsada IRC sistemini kullanabilirsin ya da xmpp, SignalR gibi özel protokoller de kullanılabilir kısaca seçenek bol araştırıp sana daha kullanışlı olanı seçebilirsin ancak dediğim gibi öncelik olarak temelleri öğren.

Bir önceki yanıt dışında dığer yanıtlar alev alıyor. Helal olsun. Öncelikle network bilmen lazım. Daha sonra C, C++, C#, Java, Javascript, Python vs bildigin bir dil seç. Daha sonra seçtiğin dilin socket programming olarak Google da arat. Zaten bu konular hep mesajlaşma olarak anlatılıyor. Yani çok basit bir network alt yapısını öğrenmiş oldun. Şimdide İstedigin komutların çalışması için programı özelleştirceksin bu kadar.
Bende Python kullanarak bir kaç ay önce benzer bir uygulama yaptım. Ancak farklı bir ağdaki istemciye bağlanamadım. Statik ip kullanıyorsan port açarak bilgisayarını server yapman gerekiyor. Yani statik ip Lazım.yada hamachi gibi programlar ile yapılabilir. Ben becerememiştim.
Python kodunu istersen yaplaşabilirim. Az buçuk Python bilgimle yapmaya çalışmıştım

Python'ın Socket Programming'ine bakmıştım. Epey karışık gelmişti. Programı özelleştirme kısmı nasıl olacak tam olarak? Bir de kendi bilgisayarımda açmak yerine VDS ile halledebilir miyim bu işi?

Demek bu yüzden internetteki anonimlik %100 olmuyor. İlla bir dağıtıcı lazım. Peki ben bu mesajların her biri iletildikten ve ekranda gözüktükten sonra hemen sunucudan silinmesini nasıl sağlayabilirim. Sunucuyu aktarım dışında hiçbir şeyde kullanmak istemiyorum. Ne veri depolasın, ne de kaydetsin. Aktarsın, aktarınca da o mesajları uçursun. Bir de bu mesajları belli bir algoritmayla şifreleyip öyle iletmek mümkün müdür? Yani sunucudan karşı tarafa giden yoldan şifreli olarak geçsin, sonra o kişiye ulaşınca decode edilsin.

Aslında zor değil. Zaten vds gibi bir yapıyla halletmem gerekiyor. Yani vds sistemin varsa mükemmel olacaktır. Sunucuda zaten sen veriyi depolarsın. Bu sana bağlı. Dediğim bir tcp, Udp bağlantı yaparsan zaten veri falan depolanmaz.
Özelleştirme kısmı şu şekilde mesela bir mesaj yazdıgında önce senin komut listendeki elemanlarla karşılaştırırsın. Eşit çıkarsa komut ne yapacaksa onu yaptırırsın.çıkmazsa demekki normal mesajmış bu diyip karşıya iletirsin.
Şifreleme olayını tabiki kullanabilirsin. Sonuçta tamamen alt yapıyı sen kodluyorsun. Üyelik sistemi dahi yapabilirsin. Dedigim gibi işe Python socket proogramming yazarak başlayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…