Mesajlaşma uygulaması nasıl yapılır?

Anonimlik %100 olması için kullandığınız servisin bunu garantilemesi gerekir çünkü her ne kadar veri akışı şifreli olsa bile giren çıkan kişiler ip adresi üzerinden belirlenebilir, sağlayıcı bunu garanti etse bile kullandığı hosting firması üzerinden de bilgi edinilebiliyor. Bahsettiğin özellikler OTR ve E2E şifreleme, Gelişmiş versiyonu ilede ikisini barındıran OMEMO protokolleri olarak XMPP tarafından varsayılan olarak sunuluyor. Diğer servisler için sonradan da yapılabilir ancak hazır ve basit uygulama gayet kullanışlı ve XMPP servisi genelde zaten "güvenli" chat-mesajlaşma, vpn, IoT gibi şeyler için tercih ediliyor, ayrıca JSXC gibi pek çok hazır projede mevcut.

Merhaba üzerinden çok zaman geçmiş ancak ben de benzer bir chat uygulaması yapmaya çalışıyorum Python kullanarak, yapabildiğiniz kadarını paylaşabilir misiniz eğer hâlâ elinizde mevcut ise, kendime rehber almak istiyorum.
Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…