Mesajlaşma uygulaması yapmak

PyQt ya da wxPython kullan derim. Tkinter uygulamaları GTK üzerinde çok kötü gözüküyor. Ayrıca nasıl kendin için kullanacaksın ki? İstemcilerin olmak zorunda, sonuçta onlarla yazışacaksın. Bir sunucu kiralayıp sunucu-istemci mimarisiyle yapmanı tavsiye ederim. Veya BitTorrent tabanlı olan mesajlaşma uygulamalarını görmüştüm.
"Server" ve "Client" yazdım. Drive linkini atıyorum.

"Server" ve "Client" yazdım. Drive linkini atıyorum.
Gerek yok dostum. Çalışmazsa ayrı konuda yanıtlarız onları.

İhtiyacın olan şey server kiralamak şu an. Ayrıca uygulamanın gönderdiği veride hangi istemciye o mesajın gittiği yazacak, ona göre mesaj gönderilecek olmalı. HTTPS ile şifreli bağlantı kurarsın bir de, çok daha güvenli olur.

mesajlaşma uygulaması yapacağım.
Burada biliyormuşsun gibi gözüküyor.
Visual Studio dışında buna örnek bir program veya site var mı?
Burada da hiç bilmiyormuşsun gibi gözüküyor.

Arkadaş, biraz araştırın. Hemen olacak bir şey değil bu. Buraya sormak kötü bir şey değil ama cıvkını çıkartıyorsunuz. Çaba, azim, sürekli araştırma vb. şeyleri yapmayacaksan bırak.
Python düşünüyorum.
Neyi neyle yapacağını bilmiyorsun.

Al, örnek olarak incele hangi diller ile yazılmış. Bu programlama dillerini bulmam için "Discord hangi dille yazıldı?" diye yazdım Google'a. Bu kadar basit.

Siz bir dile karar verin onu açın ve ona göre tartışalım, ekip biçelim.

Araştırın, makalelere bakın, analiz edin ve takıldığınız bir yer olursa buraya atın ve yardımcı olmaya çalışalım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı