MESEM maaşı nasıl işler?

CRoxY33

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben geçen günlerde MESEM’e kayıt oldum. Maaş konusunda yeterli bilgiye sahip değilim. 6.400 TL’yi iş yeri mi veriyor yoksa devlet mi? Parayı bankadan almak için kredi kartı gerekiyor mu? 18 yaşından küçüğüm, kredi açabilir miyim? Okullar başlamamasına rağmen işi bulduğum yer benim hemen gelmemi istiyor. Hemen maaşım yatmaya başlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
@CRoxY33 6400 TL'yi devlet veriyor. Ekstra iş yeri sahibide ek ücret verebilir. 18 yaşından küçük olduğundan Veli'nin üzerine bir anlaşmalı banka hesabı oluşturman gerekiyor ücretin yatacağı hesap senin adına olmalı. Hemen başlamana gerek yok okulların açılmasını bekleyebilirsin.

@CRoxY33 6400 TL'yi devlet veriyor. Ekstra iş yeri sahibide ek ücret verebilir. 18 yaşından küçük olduğundan Veli'nin üzerine bir anlaşmalı banka hesabı oluşturman gerekiyor ücretin yatacağı hesap senin adına olmalı. Hemen başlamana gerek yok okulların açılmasını bekleyebilirsin.

Velimin üstüne derken hesap tamamen velimin mi olacak yoksa sadece imza atıp yetki mi verilecek. İş yeri beni yarın hemen işe gelmemde ısrar ediyor normal mi?

Kart gerekiyor.

Maaşı işletme verir, sende maaş dekontunu alır okula verirsin ve devlet işletmeye ücretini öder.

Maaş 11.sınıfa kadar asgari ücretin %30'u,
12.sınıfta ise %50'sidir.

İşletmeye sigorta girişin yapılmadan başlarsan maaş verip vermeyeceği işletmeye bağlı kalır, yasal değildir.

Kart gerekiyor.

Maaşı işletme verir, sende maaş dekontunu alır okula verirsin ve devlet işletmeye ücretini öder.

Maaş 11.sınıfa kadar asgari ücretin %30'u,
12.sınıfta ise %50'sidir.

İşletmeye sigorta girişin yapılmadan başlarsan maaş verip vermeyeceği işletmeye bağlı kalır, yasal değildir.

Sigortamı yaptım dediğiniz dekont olayı her ay mı yapılacak teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı