MESEM mantıklı mı?

Maquies

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bu sene ilk dönem notlarım kötü gelince bende okulu bıraktım. 2. dönem ve tekstile girdim tekstilde şu an mutluyum ve açığa geçmeyi düşündüm. Babam okula gittiği zaman oradaki hocalar onu MESEM'e ikna etmiş aynı zamanda bu sene kalırsan ve MESEM'e geçersen sınıfı atlarsın diye bir kural çıkmış. Babamda bana baskı veriyor MESEM'e geç diye ancak ben sevmiyorum ne yapmalıyım sizce?

Akademik kariyer istemiyorsan ve notların düşükse MESEM'e geçmek mantıklı boş yere çalışacağına hem iş öğrenirsin hem de diploman olur fakat MESEM'de ilk sene biraz zorluyorlar duyduğuma göre sabretmen lazım sınıf atlama olayı da güzel bir seçenek haline getirmiş ben bir sorun göremiyorum babanızın ısrarları doğru. Eğer istediğiniz bölüm yoksa okulunuzda farklı bir okula nakil aldırıp oradan MESEM'e devam edebilirsiniz.

Senin hayalin ne? Üniversite okumaksa asla geçme ama üni hayalim var diye de boş okullara gideceksen hiç gitme daha iyi.

Meslek öğrenmek ciddi sabır istiyor, öğrendiğinde ise ağa da paşa da sen oluyorsun ama öğrenecek yer bulmak lazım, oda zor bulunuyor.

Merhaba, bu sene ilk dönem notlarım kötü gelince bende okulu bıraktım. 2. dönem ve tekstile girdim tekstilde şu an mutluyum ve açığa geçmeyi düşündüm. Babam okula gittiği zaman oradaki hocalar onu MESEM'e ikna etmiş aynı zamanda bu sene kalırsan ve MESEM'e geçersen sınıfı atlarsın diye bir kural çıkmış. Babamda bana baskı veriyor MESEM'e geç diye ancak ben sevmiyorum ne yapmalıyım sizce?
Lise diploması ilerideki hayatında çok işine yarar. MESEM kalmadan seni geçiriyorsa ve kalma riskin çoksa mantıklı. Ama okul dışı sektörde kendimi geliştireyim, iyi de maaş alayım diyosan geç açığa bitir liseni.

Senin hayalin ne? Üniversite okumaksa asla geçme ama üniversite hayalim var diye de boş okullara gideceksen hiç gitme daha iyi.

Meslek öğrenmek ciddi sabır istiyor, öğrendiğinde ise ağa da paşa da sen oluyorsun ama öğrenecek yer bulmak lazım, oda zor bulunuyor.

Üniversite hayelim ama şartlar malum bu senede okulu pek umursamadım o yüzdende kaldım.

Lise diploması ilerideki hayatında çok işine yarar. MESEM kalmadan seni geçiriyorsa ve kalma riskin çoksa mantıklı. Ama okul dışı sektörde kendimi geliştireyim, iyi de maaş alayım diyorsan geç açığa bitir liseni.

Benim de aklımdaki o ama iste MESEM'de ısrar ediyorlar.

Kanka iyi akşamlar. Eğer iş hayatında tecrübe kazanmak istiyorsan MESEM mantıklı ama sonuçları var. Çalıştığın yer sana ekstra para vermez, sadece devletin verdiği 6 bin küsür lirayla yetinirsin. Küçük yaşta çalışmanın verdiği sinirle bazen çıkıp gitmek istersin ama gidemezsin.

Ortamın iyi olursa sıkıntı yok ama çoğu yerde her işi sana kitlerler. MESEM kolay değil, hep ezilen taraf oluyorsun. Lise bittikten sonra ne yapacağına sen karar vereceksin.

Bana sorarsan açık lise daha rahat. Açık lisede ister çalışırsın ister çalışmazsın. Ama MESEM’de çalışmak zorundasın, yoksa sınıfta kalırsın.

MESEM iş hayatında tecrübe kazandırır ama psikolojik olarak “Neden okulda değil de burada amelelik yapıyorum?” diye düşünmeye başlarsın. Çünkü o 6 bin lira ile 200 dolar bile alamıyorsun :)))

Ayrıca sigorta yatırılmıyor. Çalıştığın işin sana SGK girişi gibi bir faydası olmayacak.

İyi düşün kanka. Bu seçim hayatının dönüm noktalarından biri. Ailen zorlasa bile ne yapmak istiyorsan onu yap. Bu senin hayatın, ileride emeğinin karşılığını da parayı da sana onlar vermeyecek.

Not: MESEM’de şu an kalfayım ama çalıştığım yerde ustayım. Çoğu MESEM öğrencisinden kat kat fazla maaş alıyorum ama ne yalan söyleyeyim; okulda deftere yazı yazıyor olsam daha mutlu olurdum :)

Kanka iyi akşamlar. Eğer iş hayatında tecrübe kazanmak istiyorsan MESEM mantıklı ama sonuçları var. Çalıştığın yer sana ekstra para vermez, sadece devletin verdiği 6 bin küsur lirayla yetinirsin. Küçük yaşta çalışmanın verdiği sinirle bazen çıkıp gitmek istersin ama gidemezsin.

Ortamın iyi olursa sıkıntı yok ama çoğu yerde her işi sana kitlerler. MESEM kolay değil, hep ezilen taraf oluyorsun. Lise bittikten sonra ne yapacağına sen karar vereceksin.

Bana sorarsan açık lise daha rahat. Açık lisede ister çalışırsın ister çalışmazsın. Ama MESEM'de çalışmak zorundasın, yoksa sınıfta kalırsın.

MESEM iş hayatında tecrübe kazandırır ama psikolojik olarak “neden okulda değil de burada amelelik yapıyorum?” diye düşünmeye başlarsın. Çünkü o 6 bin lira ile 200 dolar bile alamıyorsun :)))

Ayrıca sigorta yatırılmıyor. Çalıştığın işin sana SGK girişi gibi bir faydası olmayacak.

İyi düşün kanka. Bu seçim hayatının dönüm noktalarından biri. Ailen zorlasa bile ne yapmak istiyorsan onu yap. Bu senin hayatın, ileride emeğinin karşılığını da parayı da sana onlar vermeyecek.

not: MESEM'de şu an kalfayım ama çalıştığım yerde ustayım. Çoğu MESEM öğrencisinden kat kat fazla maaş alıyorum ama ne yalan söyleyeyim; okulda deftere yazı yazıyor olsam daha mutlu olurdum :)

Bende senin gibi düşünüyorum reis yarını belli olmayan bir dünyada neden bugün sevmediğim bir işte ezilerek ve az maaşla ezileyimki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı