MESEM nasıl bir yer?

dostum amaç işi öğrenmek para değil

Kısaca stajyer maaşı alıp (asgarinin %30'u belki yere göre değişirse fazla olabilir %35 40 kadar ) zaten onuda işletmeye devlet veriyor, yani kısaca bedavaya eleman çalıştırıyorlar. ayrıca adamın gözünde zaten bedava elemansın birde okuldan geldiğin için sana iş öğretme bahanesi ile maaşını az verecekler ama normal asgari ve asgari üstü alan elemanlar ile aynı işi yapacaksınız hatta yeni olduğun için veya stajyer olduğun için hertürlü pis işi yaptıracaklarından emin ol yere göre falan değişmez her yer aynıdır mesem pişmanlıktır para ve insanlık yok iş çok. meslek lisesindeysen bölümünü örgün yani normal olarak bitirmeni tavsiye ederim zaten 12. sınıfta yine staja gideceksin 4 yıl ezilmektense 1 yıl daha iyidir. şu patronlara bedava işçi olmayın gençler.

Evet ezilecektir doğru. Pis işleri de sana kitleyecekler. Aldığı para da az gelecektir. Zaten normal okusa aileden harçlık alacak. Burada ise ne kadar az para olsa da en azından kendi harçlığını çıkaracak. Bana göre aldığı paradan çok öğrendiği iş önemli. Hani büyükler iş konusunda "kolunda bir altın bileziği olsun" derler ya bu da o işte. Ezilme konusu da seçtiği kişiye de bağlı biraz bu. Ama orayı 4 yıl çekip sonrasında işi zaten öğrenmiş olur. Belki daha iyi yerde bir usta olarak başlar ve ileride kendi dükkanını bile açabilir. Öyle yapan tanıdığım kişiler var ve ben de keşke oraya gitseydim dedim. Ama iş işten geçti artık.

Ama gideceksen ne olacağını bilerek git. Kendini insan yerine koymuyorsan da git.

Yanımda 2 tane MESEM öğrencisi genç arkadaşlar çalışıyor.
Akıl mantık işi değil. Bana göre bu diplomaların ileride geçerliliği olmayacak.
Ne okudukları ne yaptıklarını anlamıyorum, saçma sapan bir düzen.
Adamakıllı gidip Meslek Lisesi okuyun en azından bir meslekle ilgili yeterli bilgi ve donanıma sahip olursunuz. MESEM kesinlikle bilgi birikim için tercih edilecek bir yer değil.
Önermiyorum gitmeyin kardeşlerim.

Öncelikli açık sözlülüğünüz ve dürüstliğiniz için teşekkür ediyorum, Meslek lisesinde MESEM okuyan arkadaşlarım vardı (anadolu okumak için güzel teog puanları vardı) ama istedikleri hedefleri için mesleğe gittiler hiç birisi pişman değil ama MESEM okuyanlar nedense hep pişman. en azından lise içersinde temel meslek bilgileri (ustaların öğretmemek için 40 takla attığı) ve öğrenilmesi gereken ilk yardım konularını ele alıyorlar MESEM tamamen öğrencileri sömürmek için yapmılmış bir sistemdir. dediğiniz gibi ilerde de bir geçerliliği olmaz diye düşünüyorum

Bana katıldığınız için ben teşekkür ederim.

Konu para kazanmak değil işi öğrenip kendi dükkanımı açmak istiyorum.

Muhasebe seçmeni öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…