MESEM nedir?

alibb57

Picopat
Daha fazla  
9. sınıfa gidiyorum ve sınıfı geçebileceğimi düşünmüyorum, MESEM diye bir şey duydum 4 gün iş 1 gün okul diye. Simdi bu 1 gün okulda matematik fizik gibi dersleri görüyor muyuz veya MESEM'e giden öğrenci matematik fizik coğrafya gibi sınavlara giriyor mu, sadece meslek sınavları mı var? Derslerim çok kötü çünkü.

9. sınıfa gidiyorum ve sınıfı geçebileceğimi düşünmüyorum, MESEM diye bir şey duydum 4 gün iş 1 gün okul diye. Simdi bu 1 gün okulda matematik fizik gibi dersleri görüyor muyuz veya MESEM'e giden öğrenci matematik fizik coğrafya gibi sınavlara giriyor mu, sadece meslek sınavları mı var? Derslerim çok kötü çünkü.

Hocam dersler düzelir ama dersleri çok az göreceksiniz YKS için hiç mantıklı değil matematik için rehber matematik edebiyatta rüştü hoca tarihte sosyal kale coğrafyada coğrafyanın kodları fizikte Özcan aykın biyolojide betül biyoloji kimyada görkem şahinle gayet iyi anlarsınız.

Bu konuda gayet iyi açıkladım bir inceleyin.

YKS derdiniz yoksa MESEM yapılabilir. Amacınız meslek öğrenmekse hele ki. Ama sadece sınıf geçmekse MESEM sizi yorabilir. İyi bir yer bulmanız gerek mahalle arası sanayilere dikkat edin mümkünse büyük firma olsun. Ben CNC freze operatörüyüm, çalıştığım bölüme 3 yıllık stajyer geldi biz stajyer diyoruz alışkanlık ama MESEM'den geldi muhtemelen. Çok yormamaya çalışıyom çocuğu şahsen. Sizde düzgün, ustanın usta olduğu iş öğrenebileceğiniz bir yer bulursanız ya da hocalarınız bulursa gidilir. Ama ders çalışmanızı tavsiye ederim evet dersler çok zor ben liseyi zar zor sınıfta kalmadan bitirebildim.

YKS derdiniz yoksa MESEM yapılabilir. Amacınız meslek öğrenmekse hele ki. Ama sadece sınıf geçmekse MESEM sizi yorabilir. İyi bir yer bulmanız gerek mahalle arası sanayilere dikkat edin mümkünse büyük firma olsun. Ben CNC freze operatörüyüm, çalıştığım bölüme 3 yıllık stajyer geldi biz stajyer diyoruz alışkanlık ama MESEM'den geldi muhtemelen. Çok yormamaya çalışıyom çocuğu şahsen. Sizde düzgün, ustanın usta olduğu iş öğrenebileceğiniz bir yer bulursanız ya da hocalarınız bulursa gidilir. Ama ders çalışmanızı tavsiye ederim evet dersler çok zor ben liseyi zar zor sınıfta kalmadan bitirebildim.
mesem e giden ders görüyormu ki

mesem e giden ders görüyormu ki
ben sadece kültür dersi görüyoruz diye biliyorum haftada 1 kere okula gelince bu okula göre değişiyomu

MESEM 4 gün iş yeri 1 gün kültür dersleri için okula geliyorsunuz Online derslerde oluyor maaşıda 5K mı 8K neydi ama MESEM'e gidip meslek öğrenmek cok zor 0 altyapınız olduğu için üst düzey Beko tedaş falan falan işe giremiyorsunuz ve gidip sıradan ustalarının yanında işe giriyorsunuz oradaki ustalar gennelikle işi öğretmeye çalışmaz gennelikle getir götür paspas falan yaparsınız MESEM'e geçen tüm arkadaşlarım pişman zaten meslek liselerinde ders az ben 11.sınıf elektrik okuyorum pazartesi, salı, çarşamba atölye meslek dersi var perşembe günü 3 ders edebiyat sonra boş beleş dersler sosyal etkinlik beden falan cuma günüde İngilizce din edebiyat felseve var matematik yok farklı bölümlerde değişir ama benim bir hedefim yok ben liseden mezun olunca BİM'de işe gireceğim diyosanız MESEM'e geçilir.

MESEM'e sakın girme haftada denildiği gibi 4 gün iş 1 gün okul olmuyor seni köle gibi kullanırlar haftanın 6 günü iş haftalık izinde belki okul 12 saatten fazla çalışıyorsun genelde dersen başka iş yerine rahat yere geçerim MESEM için usta öğretici belgesi herkeste yok olanlarda ne beş kuruş para veriyor veya sadece devletten 5K para alıyorsun sadaka gibi sigorta yapıyor deniliyor okul o sigorta daha e-Devlet'te bile gözükmüyor bir işe yaradığı yok yani sadece boş bir sağlık sigortası MESEM'de pek bir iş öğrenme imkanın yok tanıdık yoksa hatta iş öğretmemeye uğraşırlar ben MESEM'de şunu da gördüm hatayda okul okumak durumunda kaldım orada iş yerleri öğrencilerin devletten aldığı paraya çöküyordu benim çok zoruma giderdi bu durum 6 ay boyunca hem bedavaya çalışıyorum (0 elemanda değilim kalfayım gerçekten belgem var diye sallamıyorum) eşek gibi sabah 6 akşam 10 çalışmak en kötüsüde şikayet edersen tazminatsız işten çıkarılıp gideceğin işletmelere seni kötülüyolar ustalar birbirini tanıdığı için ve ayrıca rapor almanı yasaklıyor bazı işletmeler kısacası hasta olman yasak 2 gün gitmedin diye maaşından çok para kesip ceplerine indiriyorlar işletmelerin %99'u böyle hepsi aynı seni eşek yerine kullanmak peşinde çünkü onun gözünde bedava elemansın öğretmenler ise seni takmıyor bile öğrenci gözüyle gören yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı