MESEM'e sakın girme haftada denildiği gibi 4 gün iş 1 gün okul olmuyor seni köle gibi kullanırlar haftanın 6 günü iş haftalık izinde belki okul 12 saatten fazla çalışıyorsun genelde dersen başka iş yerine rahat yere geçerim MESEM için usta öğretici belgesi herkeste yok olanlarda ne beş kuruş para veriyor veya sadece devletten 5K para alıyorsun sadaka gibi sigorta yapıyor deniliyor okul o sigorta daha e-Devlet'te bile gözükmüyor bir işe yaradığı yok yani sadece boş bir sağlık sigortası MESEM'de pek bir iş öğrenme imkanın yok tanıdık yoksa hatta iş öğretmemeye uğraşırlar ben MESEM'de şunu da gördüm hatayda okul okumak durumunda kaldım orada iş yerleri öğrencilerin devletten aldığı paraya çöküyordu benim çok zoruma giderdi bu durum 6 ay boyunca hem bedavaya çalışıyorum (0 elemanda değilim kalfayım gerçekten belgem var diye sallamıyorum) eşek gibi sabah 6 akşam 10 çalışmak en kötüsüde şikayet edersen tazminatsız işten çıkarılıp gideceğin işletmelere seni kötülüyolar ustalar birbirini tanıdığı için ve ayrıca rapor almanı yasaklıyor bazı işletmeler kısacası hasta olman yasak 2 gün gitmedin diye maaşından çok para kesip ceplerine indiriyorlar işletmelerin %99'u böyle hepsi aynı seni eşek yerine kullanmak peşinde çünkü onun gözünde bedava elemansın öğretmenler ise seni takmıyor bile öğrenci gözüyle gören yok.