MESEM tarım bölümü okunur mu?

Makaleler
49
24 yaşındayım. Düz lise bitti ancak üniversite okuyamadım. İş yerlerine gidiyorum ve engelli kontenjanından olan hamala bile "diploman var mı" diye soruyorlar. İş bulamıyorum ve MESEM (Çıraklık Eğitim) okumak istiyorum. Dört yıllık bir eğitimden sonra usta belgesi veriyorlar.

Velhasılkelam: Tarım bölümü göze çarptı ama okunur mu bilmiyorum. O yüzden size sormak istedim. Dört yıl da olsa katlanmak zorundayım. Siz ne tavsiye edersiniz? Bölümleri ekte bırakacağım ve başka yorumlarınız varsa beklerim.

İyi Sosyaller.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251018_150639_Chrome.jpg
    Screenshot_20251018_150639_Chrome.jpg
    57,3 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_20251018_150648_Chrome.jpg
    Screenshot_20251018_150648_Chrome.jpg
    61,4 KB · Görüntüleme: 22
24 yaşındayım. Düz lise bitti ancak üniversite okuyamadım. İş yerlerine gidiyorum ve engelli kontenjanından olan hamala bile "diploman var mı" diye soruyorlar. İş bulamıyorum ve MESEM (Çıraklık Eğitim) okumak istiyorum. Dört yıllık bir eğitimden sonra usta belgesi veriyorlar.

Velhasılkelam: Tarım bölümü göze çarptı ama okunur mu bilmiyorum. O yüzden size sormak istedim. Dört yıl da olsa katlanmak zorundayım. Siz ne tavsiye edersiniz? Bölümleri ekte bırakacağım ve başka yorumlarınız varsa beklerim.

İyi Sosyaller.

11. secenek daha iyi olabilir.

Meslek olarak bakarsak hayvancilik, tarima kiyasla cok daha karli bir meslek. Tarimin geliri cok degisken. Zarar ihtimali bile var ve senin elinde olan bir sey degil;. Tarimi ya cok buyuk olcekte yapacaksin, ya cok kucuk olcekte yaparak asil gelir kaynaginin yaninda bi ek gelir icin yapacaksin ya da hayvanlarinin yem maliyetii dusurmek icin kendi hayvanlarina yedirmek uzere tarim yapacaksin. Bunlarin disinda sirtini sadece tarima dayamak riskli ve gelirsiz olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı