MESEM ve meslek lisesi arasındaki fark nedir?

SADECEİRONİ

Picopat
Öncelikle selamünaleyküm.
Bugün LGS tercih süreci resmen başladı. Bildiğiniz gibi herkes şu sıralar hangi okulu seçeceğine karar vermeye çalışıyor. Benim puanım biraz düşük geldi, bu yüzden büyük ihtimalle bir meslek lisesine gitmek zorunda kalacağım. Bu durum moralimi biraz bozsa da, önümde hâlâ bir meslek edinme şansı olduğunu düşünüyorum.

Berberlik mesleği bir süredir aklımda çünkü bu işin piyasada gerçekten iyi para getirdiğini fark ettim. Hem kendi işini kurma imkânı var hem de insan ilişkileriyle iç içe, dinamik bir meslek. Ama bu alanda nasıl ilerleyeceğimi tam olarak bilmiyorum. Araştırmalarımda iki farklı okul türüyle karşılaştım: Meslek lisesi ve MESEM (Mesleki Eğitim Merkezi). Ancak aralarındaki fark konusunda kafam biraz karışık.

Hangisi berberlik için daha avantajlı olur? Hangisinde hem teorik eğitim alıp hem de pratikte çalışmaya erken başlayabilirim? Bunları öğrenmek istiyorum çünkü vereceğim karar sadece birkaç yılı değil, belki de hayatımın yönünü belirleyecek.

Peki, bunun dışında bana önerebileceğiniz başka hangi meslekler olabilir?
İleride pişman olmayacağım, elimden iş gelir diyebileceğim başka bir alan varsa, onu da öğrenmek isterim.

Sana önereceğim MESEM'e gidip 4 seneni amelelik yaparak geçirme yıpratırlar seni bana da zamanında MESEM'e geç diye zorladılar ben geçmedim meslek liseli teknisyen olarak çıkışlıyım bütün belgelerim de var. İyi ki de MESEM'e falan gitmemişim. Yalnız meslek liselerinde berberlik diye bir meslek yok diye biliyorum. Meslek lisesinde ise sana önereceğim iş imkanının kapsamlı olduğu 3 dal var elektrik metal bir de mobilya motor bölümü varsa ona da gidebilirsin.

Hocam konudan bagımsız ama bilişim bölümü için ne dersiniz?

Bu 3 bölümden başka hangi bölümler var bir bilginiz var mı?

Hocam bende neredeyse yukarıdaki arkadaş gibiyim cuma günü ya MESEM'e ya açığa ya da meslege gideceğim benim aklımda meslek var ama sizce nasıl meslek çıkışlı olsam iyi bir maasla ise girer miyim yoksa illa iyi bir üniversitemi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…