MESEM'de hamallık yaptırılıyor

LastThe

Hectopat
Daha fazla  
Selam, MESEM makine okuyorum. İş yerinde bana yerleri temizlettiriyorlar, makineleri vs sildiriyorlar. Bunu yapmaları serbest mi? Halen anlamış değilim, meydancı var yine de ben yapıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam bilgili değilim bu konularda. Ama bir işte çalışıyorsanız yerleri temizlemek ve diğer işleride yapmak zorundasınız bence. Çünkü sonuçta bir iş hayatındasınız. Bende yazın kuaförde çalışırken her işi bana yaptırıyorlardı. Aklınıza gelebilecek her iş. Örnek veriyorum kuaförlerde bile saç yapan abilerin yerleri temizlediğini bulaşık yıkadığını görmüşümdür. Ama konu Mesem olunca tam bilgi sahibi değilim maalesef.

Ustam bu klasik bir Türkiye gerçeği maalesef. Ben sana iş öğretiyorum. Karşılığında para da veriyorum. Bu yüzden sen de angarya işleri yapmak zorundasın gibi düşünceye sahip çoğu işveren. Elektrik Elektronik okudum ve lise stajı yaptığım zaman diliminde patronun bizi köyüne götürüp ailesi için vişne toplattırdığını bilirim. Oyun gibi düşün. İşyerinde level atladıkça sen de bu angarya işleri yeni gelenlere devredeceksin. O zamana kadar da dişini sıkman gerek. Türkiye'de çoğu yer böyle çünkü.

Ustam bu klasik bir Türkiye gerçeği maalesef. Ben sana iş öğretiyorum. Karşılığında para da veriyorum. Bu yüzden sen de angarya işleri yapmak zorundasın gibi düşünceye sahip çoğu işveren. Elektrik elektronik okudum ve lise stajı yaptığım zaman diliminde patronun bizi köyüne götürüp ailesi için vişne toplattırdığını bilirim. Oyun gibi düşün. İş yerinde level atladıkça sen de bu angarya işleri yeni gelenlere devredeceksin. O zamana kadar da dişini sıkman gerek. Türkiye'de çoğu yer böyle çünkü.

Tam bilgili değilim bu konularda. Ama bir işte çalışıyorsanız yerleri temizlemek ve diğer işleride yapmak zorundasınız bence. Çünkü sonuçta bir iş hayatındasınız. Bende yazın kuaförde çalışırken her işi bana yaptırıyorlardı. Aklınıza gelebilecek her iş. Örnek veriyorum kuaförlerde bile saç yapan abilerin yerleri temizlediğini bulaşık yıkadığını görmüşümdür. Ama konu MESEM olunca tam bilgi sahibi değilim maalesef.

Hocam normal çırak olarak girsem sorun değil, aylık yaklaşık 10.000 TL alıyorum ve her işten koşuyorum, ustalar bile kendini ezdiriyorsun diyor.
Burada amaç iş öğrenmek, bir CNC tezgahına gitsem gelip soruyorlar ne yapıyorsun burada diye. Anlamış değilim iş öğretmek mi amaç yoksa boş durdurtmamak mı bilemedim.

İkisi de amaç. Hem iş öğretmek hem boş durdurtmamak. Hayatın gerçeklerini öğreniyorsunuz maalesef. Bu ülkede her yerde işler böyle yürüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı